Egyre több a beszámoló

2024.08.13. 10:16

Tolnában is megremegett a föld!

Dombóvár térségében reggel 8 óra 43 perc után többen is földrengést tapasztalhattak. A jelenség előtt nem sokkal Horvátországban 4,1-es erősségűre becsült földrengés történt.

Bencze Péter

Dombóvár mellett Szekszárdon, Pécsett és Nagykanizsán is többen arról számoltak be a Facebookon, jól érezhető volt a remegés. Egyes bejegyzések arról szóltak, hogy milyen ijesztő volt a rövid földmozgás. Mások pedig arról számoltak be, hogy morajlást éreztek, és az egyik irodaházban az összes bútor egyszerre mozdult meg. Volt olyan, aki beült az autójába, ami hirtelen ide-oda mozgott. Mások még a kertben is érezték, ahogy megmozdult alattuk a föld. 

A beszámolók szerint Dombóváron és Szekszárdon is érezhető volt a horvátországi földrengés.
A beszámolók szerint Dombóváron és Szekszárdon is érezhető volt a horvátországi földrengés. Forrás: MW archívum

A HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának MTI-hez eljuttatott közleménye szerint reggel 8 óra 43 perckor 15 kilométerre a magyar határtól, Kapronca térségében volt a rengés epicentruma.

Az első percekben Dombóvárról, Szekszárdról, Zalaegerszegről, Pécsről, Őrtilosból, Nagykanizsáról, Kaposvárról, Komlóról és Marcaliból érkeztek bejelentések. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában