Segítség

2024.09.07. 10:02

A hiányzó végzettség pótolható a Dobbantó programmal

Vármegyénkben Gyulajon általános iskolát, míg Dombóváron középiskolát működtet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Révészné Hanol Erzsébet

Egy szakma kitanulása alapot ad a további élethez (a kép illusztráció) Fotó: MW

Több mint 3500 gyermek kezdte meg a 2024/25-ös tanévet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott húsz köznevelési és szakképző intézményben. Az óvodákba és iskolákba járó gyerekek döntő többsége hátrányos helyzetű, emiatt ők különleges figyelmet és segítséget kapnak képességeik kibontakoztatására.

Vármegyénkben Gyulajon általános iskolát, míg Dombóváron középiskolát működtet a karitatív szervezet. Mindkét intézményben folytatódik a Dobbantó program, amely az iskolából kimaradt fiataloknak a hiányzó végzettség megszerzésében nyújt segítséget. A cél, hogy felkészítsék a magatartási vagy tanulási zavarokkal küzdő, a 15. évüket már betöltött fiatalokat egy szakma megtanulására. Ők műhelyiskolai képzésben folytathatják tanulmányaikat, melyek végén részszakmát szerezhetnek. A két képzés együtt alapfokú iskolai végzettséget is ad, tehát a résztvevők számára elérhetővé válnak további képzések, tanfolyamok is.

Ráadásul a most kezdődött tanévben tovább bővült a máltai szakképzőkben megtanulható szakmák száma. A legtöbbet, szám szerint huszonhármat Dombóváron oktatják – írják a Magyar Máltai Szeretetszolgálat sajtóközleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában