Képzési központ

3 órája

Nyomás alatt a nyugati demokrácia

Nyomás alatt – A nyugati demokráciák belső és külső kihívásai címmel napjaink sok országot érintő problémáról szól az őszi szemeszter első, külföldi szakember tartotta előadása, az MCC szekszárdi képzési központjában. 

Szepesi László

beküldött fotó

A meghívott előadó, dr. Rainer Lisowski német politológus és közgazdász, a Brémai Alkalmazott Tudományok Egyetemének professzora és a brémai Nemzetközi Üzleti Iskola tanára arról beszél, hogy melyek azok a tényezők, amelyek országhatárokon belül, és azokon átívelve, fenyegetést jelentenek demokratikus társadalmi berendezkedésünkre. Ugyanis a jelenlegi tendenciák azt mutatják, hogy a nyugati demokratikus országok gondokkal küzdenek, nyomás alatt állnak.

Mert a demokrácia túlzott hangsúlyozása, az erőteljes moralizálás és a technokrácia, a technikai szakértők előtérbe helyezése révén hajlamosak túlfeszíteni demokratikus berendezkedés kereteit, emiatt önbizalomhiánnyal küzdenek, belülről fenyegetve saját működésüket. Ugyanakkor az autokratikus rezsimek, ahol olyan a kormányzati rendszer, hogy a hatalom egy személy kezében van, egyre magabiztosabbak, s az olyan erősödőben lévő autokráciák, mint Kína, vagy Szingapúr, kívülről jelentenek fenyegetést a nyugati típusú demokráciák számára.

Az MCC szekszárdi képzési központjában, a Hunyadi utca 5 szám alatt, 27-én, pénteken délután 5 órakor kezdődő előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában