Támogatás

2024.09.07. 08:26

Rászoruló gyerekeknek gyűjtenek iskolatáskákat, tanszereket

Vármegyénkben Dombóváron van gyűjtőpont, ahol a Mosoly Táska felajánlásokat fogadják.

Révészné Hanol Erzsébet

Mosoly táska akció – Viktória, Marci, Zsófi és Larina örülnek a táskáknak Fotó: MW/Huszár Gábor

Nehéz helyzetben élő gyerekek iskolakezdésének támogatására gyűjt iskolatáskákat, tanszereket a Máltai Szeretetszolgálat és a Pont Velem Okos Program a GLS támogatásával. A felajánlásokat szeptember 16-ig várják a szervezők, és 1500 rászoruló kisgyermeket szeretnének tanszerekkel ellátni – írják a karitatív szervezet sajtóközleményében.

Arra kérik az iskolásokat, hogy a kinőtt, megunt, de még jó állapotban lévő vagy újonnan vásárolt iskolatáskáikból készítsenek Mosoly Táskát. Hibátlan és még jól használható táskájukat töltsék meg szintén jó állapotú vagy új tanszerekkel, de akár egy személyes üzenetet is hagyhatnak benne a táska új gazdájának majd az adományt vigyék el a Máltai Szeretetszolgálat gyűjtőpontjaira vagy adják le tanáruknak. Az iskolákba érkezett felajánlásokat a GLS Hungary szállítja el a karitatív szervezet raktáraiba.

A táskákat a legszegényebb településeken élő gyerekeknek, illetve a Szeretetszolgálattal kapcsolatban álló rászoruló családok gyermekeinek adják át, valamint a tanév során elhasználódott felszerelések pótlására használják majd olyan iskolákban és tanodákban, ahol a gyerekek családjai nem tudnak gondoskodni ezek beszerzéséről.

Vármegyénkben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Arany Sziget Idősek Otthonában lehet leadni a Mosoly Táskákat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában