Vis maior támogatás

2024.09.11. 16:07

Szakadát is részesült a 652 millió forintos támogatásból

Vis maior támogatásban részesült Szakadát Község Önkormányzata, amelyet hivatalos Facebook-oldalán jelentett be Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. A támogatást a közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Navracsics Tibor adta át, hogy a település minél hamarabb helyre tudja állítani a természeti csapások által okozott károkat.

Balogh Éva

Potápi Árpád János Facebook-bejegyzésében számolt be arról, hogy Szakadát Község is részesült a vis maior támogatások keretéből, amelyet 31 önkormányzatnak ítéltek oda. A támogatói okiratot Navracsics Tibor miniszter, valamint Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője adta át Laszk Gábor, Szakadát polgármesterének Budapesten a Közigazgatási és területfejlesztési Minisztériumban.

A képen b-j: Potápi Árpád János, Laszk Gábor és Navracsics Tibor (Fotó: Gregus Bertalan)

A vis maior támogatás célja, hogy segítséget nyújtson az önkormányzatoknak a természeti csapások következtében megrongálódott közösségi tulajdonok helyreállításában, valamint védművek megerősítésében. Navracsics Tibor elmondta, hogy a 652 millió forintos keretből Szakadát is jelentős összeget kapott, ami a település biztonságának fokozását szolgálja a jövőbeni katasztrófahelyzetek megelőzése érdekében. Potápi Árpád János külön örömét fejezte ki, hogy választókörzetének egyik települése is támogatott lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában