Hiteles tájékoztatás

2 órája

Sikeres együttműködés a jövőért: a XXII. TETT-re Kész Napot tartották pénteken Mórágyon

Mórágy volt idén a TETT-re Kész Nap házigazdája. Szakmai előadások fémjelezték a rendezvényt, de a szervezők a fiatalokra is gondoltak.

Bencze Péter

A Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás (TETT) XXII. TETT-re Kész Napját rendezték meg pénteken Mórágyon. A település bár többször is volt már – Bátaapátival közösen – társszervezezője a programoknak, most először várta a résztvevőket egyedüli gesztorként.

Dr. Radó Krisztián, a Bátaapátiban található Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) telephelyvezetője két előadást tartott a jelenlevőknek.
Dr. Radó Krisztián, a Bátaapátiban található Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) telephelyvezetője két előadást tartott a jelenlevőknek.
Fotó: Bencze Péter

A megjelenteket Glöckner Henrik, Mórágy polgármestere köszöntötte, majd Tornóczky Gábor, a TETT elnöke értékelte az elmúlt időszakot, valamint Nős Bálint, az Radioaktív Hulladékokat Kezelő (RHK) Kft. ügyvezető igazgatója mutatta be a vállalat elmúlt évbeli tevékenységét.

A felszólalók arról beszéltek, a TETT és az RHK Kft., valamint a hatóságok közötti munka továbbra is hatékony, a céljaik pedig a jövőben is az értékteremtő, folyamatos párbeszéden alapuló együttműködés, valamint a lakosság hiteles tájékoztatása.

A TETT-re Kész Nap szervezői gondoltak a legfiatalabb korosztályra is: a társuláshoz tartozó nyolc település általános iskolásainak játékos vetélkedőt szerveztek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában