Fejlesztés

3 órája

Új otthont kapott a Sárdy János Művészeti Iskola

Süli János országgyűlési képviselő részvételével ünnepélyes keretek között adták át a Sárdy János Alapfokú Művészeti Iskola új épületét Dunaföldváron. A művészetekkel és zenével foglalkozó intézmény mostantól a Béke tér 13. szám alatt, a volt Városi Könyvtár helyén várja növendékeit.

Balogh Éva

Az első tanítási napon hivatalosan is megnyílt a Sárdy János Alapfokú Művészeti Iskola új épülete Dunaföldváron, amelyet az önkormányzat támogatásával alakítottak ki a zeneoktatás speciális igényeinek megfelelően. Az ünnepélyes átadón Süli János, a térség országgyűlési képviselője is részt vett, aki gratulált az iskolának és a városnak a fejlődéshez, és további sikereket kívánt a diákoknak és tanáraiknak.

forrás: facebook

Az új épületben modern, kényelmes környezetben folytatódik a zeneművészeti oktatás, amely fafúvós, rézfúvós, billentyűs, énekes, vonós és akkordikus tanszakokat kínál a növendékek számára. 

Az intézmény vezetősége és tanárai hálásak az önkormányzatnak és a város vezetőinek, akik lehetővé tették, hogy a zeneoktatás speciálisan kialakított, modern épületben valósulhasson meg. 

A Sárdy János Tagintézmény már 1985 óta működik Dunaföldváron, és az évtizedek alatt számos átalakuláson ment keresztül. Jelenleg a Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola részeként működik, és egyre több diákot vonz, akik a zenét nemcsak hobbinak, hanem életpályának is választhatják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában