Az új testület alakuló ülése október 2-án lesz

2 órája

Utolsó ülését tartotta a jelenlegi bátaszéki képviselő-testület

Csütörtökön tartotta utolsó ülését a 2019. október 22-én megválasztott bátaszéki önkormányzati képviselő-testület. A mára 8 főre fogyatkozott grémium az elmúlt öt esztendőben 112 ülést tartott, 1202 előterjesztést tárgyalt, 1573 határozatot hozott és 123 rendeletet alkotott. Az utolsó testületi ülésüket tartották meg a képviselők.

Mauthner Ilona

Az utóbbi öt esztendő sok különleges és nemvárt eseményt hozott a Bátaszék életében. Dr. Bozsolik Róbert polgármester a tájékoztatójában elmondta, minden nehézség ellenére, az elmúlt öt éves ciklusban a város minden szegmensében stabil maradt a működés, likviditási problémák nem voltak. Az utolsó testületi ülésüket viták nélkül fejezték be a képviselők. 

Utolsó testületi ülésüket tartották meg a bátaszéki képviselők, az új képviselő-testület alakuló ülése október 2-án lesz. A képen már az új testületnek a tagjai láthatóak
Utolsó testületi ülésüket tartották meg a bátaszéki képviselők, az új képviselő-testület alakuló ülése október 2-án lesz. A képen már az új testület tagjai láthatók
Forrás: BátaszékMost/Facebook

Az utolsó testületi ülésüket tartották a képviselők

A leköszönő testületnek az utolsó ülésen még volt néhány döntési feladata, hiszen az önkormányzat fenntartásában működő intézmények féléves beszámolóit tárgyalni és jóváhagyni kellett – írta a BátaszékMost hírportál.

A Bát-Kom 2004. Kft ügyvezetője elmondta, hogy a félév nem mutat még teljes képet arról, hogy kell-e plusz forrás a cég második féléves biztonságos feladatellátásának érdekében. Egyelőre az első félév megfelelő számokat mutat.
A Bátaszékért Marketing NKft.  is beszámolt az első féléves munkáról, amely az üzleti tervben megfogalmazottak alapján történt és zajlott. 
A Bátaszéki Mikrotérségi Óvoda, Bölcsőde és Konyha 2023/2024-es nevelési évének értékelése is pozitív volt. 

A cél, az általános iskola hírnevének a visszaállítása

Több napirendi pontot el kellett napolni, mivel előzőekben azokat a pénzügyi bizottság határozatképtelenség miatt nem tudta tárgyalni, így a tervezett 22 napirendi pontból 17-et vitattak meg, amely között volt a Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola 2023/2024-es tanévéről szóló beszámolója. Több kérdés is felmerült a beszámoló áttanulmányozását követően, mint a kiemelkedően magas hiányzási óraszámok, illetőleg a fegyelmezési problémák, valamint az, hogy az iskolába az idei tanévben egy osztálynyi gyerekkel kevesebb iratkozott be, annak ellenére, hogy a be nem íratott gyermekek bátaszéki lakhellyel rendelkeznek. A kérdésekre Bozsolikné Tóth Ildikó igazgatóhelyettes asszony válaszolt.

 A hiányzások okát elsősorban abban látja az igazgatóhelyettes asszony, hogy a Covid időszakban gyakorlattá vált telefonos betegellátás máig működik. A szülőknek nem kell bevinni a gyermekeket a rendelőbe, így egyszerűbben megoldható a diákok betegállományba vétele. 

A fegyelmezési kérdéseket igyekszik az intézmény a saját berkein belül megoldani, azonban a közösségi média abban nem segít, hogy azonnal híre megy az esetleges házirend megszegésének, ezzel rontva az iskola jó hírét.

A be nem iratkozás kérdése összetett. Egyrészről vannak olyan gyermekek, akiknek eleve azt tanácsolják a szakemberek, hogy kis létszámú osztályokban kezdjék meg a tanulmányaikat a megfelelő ütemű fejlődésük érdekében. Tendencia az is, hogy azok a szülők, akik vidéken dolgoznak, praktikusabbnak gondolják, ha viszik magukkal a gyermekeiket a munkahelyükhöz közeli iskolákba. A harmadik ok pedig lehet az, hogy a szülők egymás közt gerjesztve akár indulatokat, akár kritikákat megosztva, akár más iskolákból érkező kedvezőbb feltételeket kínálva, közösen döntenek nem a bátaszéki, hanem egy másik iskola mellett.

Az igazgató asszony elmondta, hogy új irányt keresnek és próbálnak megvalósítani annak érdekében, hogy a bátaszéki iskola minden szempontból vonzó legyen a diákok, a szülők és a pedagógusok számára is. Összeállítottak egy új stratégiai tervet, amelynek a megvalósítását hamarosan elkezdik, mint például a szülők számára nyílt napokat szerveznek, a nagycsoportos óvodásoknak már most, ebben a tanévben számos programot szerveznek, illetőleg szorosabbra kívánják fűzni a helyi óvodával is a kapcsolatot.

Az új képviselő-testület alakuló ülése október 2-án lesz

Dr. Bozsolik Róbert polgármester végül megköszönte a munkát a képviselőtársainak: Dr. Somosi Szabolcsnak, Kemény Lajosnak, Dr. Bonnyai Józsefnek, Dr. Kostyálné dr. Kovács Klárának, Dr Puskás Imrének, Dr. Szabó Ákosnak, Böröcz Csabának, Péter Gézának, Molnár Péternek, Zsikó Zsoltánnak és Papp Tamásnak, valamint a bizottsági tagoknak: Fejes Józsefnek, Papp Dávidnak, Sági Lajosnénak, Péter Albertnek, Mészáros Vilmosnénak és Szűcs Gábornénak.

Az új képviselő-testület első, alakuló ülése október 2-án lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában