Alakuló ülés

10 órája

Az új képviselő-testület letette esküjét, folytatódhat a munka (képgaléria)

Ünnepélyes keretek között tette le esküjét Pintér Szilárd, Dombóvár polgármestere, továbbá a 11 önkormányzati képviselő és a horvát, roma, valamint a német nemzetiségi önkormányzat megválasztott képviselői. Az új képviselő-testület október 15-én kezdte meg hivatalos munkáját, együttműködve a nemzetiségi önkormányzatokkal a város fejlődéséért.

Balogh Éva

Pintér Szilárd, Dombóvár polgármestere már második ciklusát kezdheti meg, ismét elsöprő sikerrel nyerte el a választók bizalmát a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltjeként. Dombóvár új képviselő-testülete október 15-én tette le esküjét, az eseményen Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője is részt vett, hogy gratuláljon és további támogatásáról biztosítsa a város vezetését. 

Dombóvár testület
A dombóvári képviselő-testület letette az esküt (Fotó: Makovics Kornel)

Az új képviselő-testület összetétele

A testület tagjai közé nyolc egyéni körzetből választott képviselő, valamint három kompenzációs listás képviselő tartozik. Az egyéni képviselők mindannyian a Fidesz-KDNP színeiben szereztek mandátumot: Bogdán László, Kerecsényi Márton, Nagy Roland, Futó Péter, Tóth Zoltán, Horváth József Lászlóné, Kiss Balázs és Gyarmati Éva. A kompenzációs listán a Természetesen Dombóvár Közéleti Egyesület jelöltjei nyertek képviselői mandátumot: Kurucz Józsefné, Marosi Zoltán és Szabó Loránd.

Polgármesteri köszöntő: együttműködés a közösségért

Pintér Szilárd polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a városvezetés továbbra is az együttműködésre épül, és hangsúlyozottan, hogy a politikai hovatartozástól függetlenül mindenki számára nyitott és befogadó városvezetési gyakorlatot kívánnak folytatni. „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy már másodszorra szavaztak bizalmat nekem és a testület tagjainak a dombóváriak. Ugyanúgy, ahogy az előző ciklusban, most is mind a nyolc körzetet megnyertük, ennél erősebb visszacsatolást nem is kaphattunk volna” – mondta a polgármester.

Közös eskütétel a nemzetiségi önkormányzatokkal

Az esemény különleges hangulatát az adta, hogy az ünnepélyes eskütételt a horvát, német és roma nemzetiségi önkormányzatok képviselőivel együtt tartották. A Dombóvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testületének tagjai: Börcsök Izabella elnök, Árok Attila elnökhelyettes és Bosnar Gabriela. A Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjai: Kovácsné Majláth Krisztina elnök, Majláth László elnökhelyettes, valamint Kovács Adrián, Sárközi József és Kovács Jázmin. A Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzatot Glaub Róbert elnök, Glaub János elnökhelyettes, Männer Róbert, Tanner Zsuzsanna és Tigelmann Péter képviselik.

Dombóvári koccintás
Orbán Attila, a vármegyei közgyűlés elnöke (balról), Pintér Szilárd és Potápi Árpád János koccintott a további sikerekre Fotó: Makovics Kornel

A következő lépések

A polgármester elmondta, hogy az új testület október 24-én kezdi meg hivatalosan a munkát, ekkor kerül sor a bizottsági elnökök megválasztására, valamint az alpolgármester kinevezésére is. A városvezető hozzátette: „Szeretnénk ezzel az eskütétellel is kifejezni, hogy mindenkivel együtt kívánunk dolgozni Dombóvár fejlődéséért, legyen szó a városvezetésről, a nemzetiségi önkormányzatokról, vagy a város lakói mindennapi problémáinak megoldásáról.” Pintér Szilárd beszédét Széchenyi István idézetével zárta: „A jövőt nem lehet megörökölni, hanem magunknak kell megépíteni.” – mutatva ezzel, hogy a következő évek közös munkájának alapja az együttműködés és a felelősségteljes döntéshozatal lesz, amelynek célja Dombóvár fejlődése és a közösség erősítése.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában