Egészségügy

3 órája

Új MR és CT berendezések érkezhetnek a városba

Takács Péter egészségügyi államtitkár tartott előadást a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szekszárdi központjában tartott előadást, de a program előtt fontos egyeztetések is lezajlottak a város vezetőivel. Berlinger Attila polgármester, Kis Zoltán, a szekszárdi kórház főigazgatója és Dr. Papp Zoltán, a háziorvosi kamara elnöke közösen vitatták meg a város előtt álló egészségügyi fejlesztési terveket – írta Berlinger Attila a Facebookon.

Bencze Péter

A megbeszélés egyik kiemelt témája a Szekszárdi Balassa János Kórház felszereltségének bővítése volt. Berlinger Attila közölte, hogy új MR és CT berendezések beszerzésére nyílhat lehetőség, melyekkel jelentősen javulhatnak a városban és a környező településeken élők egészségügyi ellátási esélyei.

Jó hangulatú, kontruktív egyeztetésről számolt be Berlinger Attila.
Jó hangulatú, konstruktív egyeztetésről számolt be Berlinger Attila
(Fotó: Makovics Kornél)

Az egyeztetés nemcsak az orvosi eszközök bővítéséről szólt, hanem a jövőbeni egészségügyi fejlesztésekről is, különös tekintettel a prevencióra.

Rendkívül fontosnak tartjuk a megelőzést, ezért az elkövetkező években nagy hangsúlyt kívánunk fektetni erre a területre Szekszárdon

 – fogalmazott a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában