Képviselet

8 órája

Először alakult Pakson ukrán nemzetiségi önkormányzat

Többek között a Pakson élő ukrán nemzetiségű lakosság képviseletét tűzte ki céljául a frissen alakult ukrán nemzetiségi önkormányzat.

Révészné Hanol Erzsébet

Letették esküjüket az ukrán nemzetiségi önkormányzat tagjai Pakson

Fotó: Molnár Gyula

Megalakult az ukrán nemzetiségi önkormányzat Pakson. Az elnök Krickij Szergej, az alelnök Papp Olga lett, míg a szervezet harmadik tagja Papp Natália. Mindhárman a Nova Hvylja Egyesület színeiben indultak a júniusi választáson, és szereztek mandátumot.

Letették esküjüket az ukrán nemzetiségi önkormányzat tagjai Pakson
Letették esküjüket az ukrán nemzetiségi önkormányzat tagjai Pakson. Fotó: Molnár Gyula

Az alakuló ülést követően Krickij Szergej elmondta, hogy korábban nem volt Pakson ukrán nemzetiségi önkormányzat, ám mostanra szép számmal élnek ukránok a városban, és törvényileg lehetőség nyílt a létrehozására. Célkitűzéseik között szerepel az ukrán nyelv iskolai, óvodai oktatása, és az ukrán kulturális élet előmozdítása, rendezvények szervezése, a Pakson élő ukrán nemzetiségű emberek támogatása. Szeretnének együttműködni a város önkormányzatával, más egyesületekkel és az Ukrán Országos Önkormányzattal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában