Pályaválasztás

10 órája

Elsöprő siker a roadshow

Szeptember 26-án indult a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum pályaválasztási roadshow-ja, amely Dombóváron is bemutatta 8 iskoláját és 45 szakmáját. A diákok kézzelfogható tapasztalatokat szerezhettek különböző ágazatokban, a szervezők gyakorlati játékokkal és eszközökkel segítették a pályaválasztásukat.

Balogh Éva

A Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum pályaválasztási roadshow-ja hat várost érint, és a fiataloknak nyújt segítséget a karrierjük megtervezésében. A program szeptember 26-án Tamásiban indult. A roadshow célja, hogy a diákok közvetlenül ismerkedjenek meg különböző szakmákkal és ágazatokkal.

forrás: facebook/Városunk Dombóvár

A rendezvény során a turizmus-vendéglátás, kereskedelem, informatika és távközlés, gépészet és építőipar ágazatok is bemutatkoztak. A diákok különböző  eszközök és játékok segítségével ismerkedhettek a szakmákkal, mint például robotkar működtetése, szimulátoros hegesztése, vagy ételek és italok kóstolása. A roadshow következő és egyben utolsó állomása október 18-án pénteken Dunaföldváron lesz, ahol is várják az érdeklődő diákokat és szülőket, akik megismerkedhetnek a szakképző iskolák által kínált lehetőségekkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában