Jegyzet

2 órája

Gyomormosással végződött a gombapörkölt

Javában tart az erdei gomba szezonja, ami az ínyenceknek jelent nagy örömet.

Mauthner Ilona

Gyomormosással végződött a gombapörkölt

Fotó: Shutterstock

Ők azok, akiket nem riaszt meg a gondolat, hogy mi van akkor, ha valaki mellényúlt az erdőben, és az amúgy nagyon finom rókagombát összekeverte a rá nagyon is hasonlító tölcsérgombával?!

Persze akinek ilyen gondolatai vannak, az ne egyen gombát, vagy vizsgáltassa be hozzáértő szakemberrel. 

Hasonló helyzetben lehetett az a család is, amelynek tagjai ugyan tartottak a gombamérgezéstől, de nagyobb volt bennük a kíváncsiság, milyen is lehet egy drága vargányából készített étel?! Az alapanyagot egyik ismerősüktől kapták, jutányos áron.

Elkészült vargányából az étel, a kutya evett belőle először

Az óvatos család elkészítette az ételt és biztos, ami biztos alapon a kutyának is adtak belőle egy adagot. Eltelt jó pár óra, és látták, hogy az ebnek nincs baja, így ők is falatoztak belőle. 

Másnap reggel azonban a hűséges házőrző ott feküdt kinyúlva a ház bejáratánál. Megijedt az egész család és azonnal kocsiba ültek, bementek a kórházba, ahol alapos gyomormosáson estek át. Nyúzottan mentek haza, alig várták, hogy a nagy megrázkódtatás után ágynak dőljenek. 

A kapuban azonban a szomszéd várta őket, aki nem ismerte az előzményeket, és zaklatottan kezdte el mondani, hogy mi történt vele előző nap késő este, amikor autójával tolatott be a garázsába. Elütötte a kutyát, aki ki tudja, hogyan keveredhetett az autója kerekei alá. Nem győzött szabadkozni.

A gyomor mosott családtagok egymásra néztek, és majdnem megszakadtak a nevetéstől. Ekkor értették meg, mi is történhetett. 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában