TV-ajánló

2 órája

Elvis, ahogy még sosem láttuk

A Baz Luhrmann rendezte Elvis című film nem egy hagyományos életrajzi mozi. A történet az ikonikus énekes, Elvis Presley életét mutatja be egy szokatlan nézőpontból: a titokzatos menedzsere, Tom Parker ezredes szemén keresztül. A két férfi kapcsolata bonyolult, évtizedeken át tartott, egyszerre volt barátság és gyűlölet.

Balogh Éva

Illusztráció: Getty Images

Tom Parker ezredes, akit Tom Hanks alakít zseniálisan, nem csupán egy egyszerű menedzser, hanem egy dörzsölt, pénzéhes manipulátor, aki szinte életre-halálra irányítja Elvis karrierjét és magánéletét. A kapcsolatuk dinamikáját és a menedzser befolyását mutatja be a film, különösen arra fókuszálva, hogyan irányítja a pénzember Elvist egészen karrierje csúcsáig – és még azután is.

A film látványvilága egyszerűen lenyűgöző. Luhrmann híres a grandiózus, színes és pazar díszletekről, valamint a zenéhez való egyedi hozzáállásáról, amit korábban a Moulin Rouge és A nagy Gatsby című filmekben is megcsodálhattunk. Az Elvis sem kivétel: a zenei aláfestés, a csillogó fellépések képkockái és a múlt század közepének atmoszférája tökéletesen visszaadja Elvis ikonikus világát.

Azonban meglepő módon a filmben Elvis nem kerül közvetlenül a középpontba. Ahelyett, hogy ő maga mesélné el a történetét, a film inkább Parker ezredes visszaemlékezéseire épít. Ez a választás ugyan frissességet kölcsönöz a filmnek és az „Elvis témának”, de ne várjuk, hogy igazán közel kerülünk a Királyhoz. Az énekes kellő távolságban marad, szinte rejtélyes alak, akit csak kívülről figyelhetünk.

Elvis zenéje és fellépései, különösen az Austin Butler alakítása révén mégis magával ragadják a nézőt. Butler természetesen és könnyedséggel formálja meg az énekest, és a film legemlékezetesebb része, ahogy visszaadja Elvis Presley egyik legnagyszerűbb színpadi megjelenését. Hogy melyiket? Nem nehéz kitalálni. Ettől függetlenül az Elvis című film teljesen új perspektívából mutatja be a sztár életét.

ELVIS, amerikai életrajzi film, Super TV2, szerda, 21:00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában