Motokrossz

2 órája

Ajkán fejelték meg kiváló idényüket a Dél MX csapatai

Ajkán zárult le a motokrossz idei versenyszezonja. A Dél MX Motorsport Egyesület egy arany- és egy ezüstéremmel koronázta meg szereplését.

Berg Sándor

Hagyományosan a Csapat Kupával és a Csapatbajnoksággal ért véget az idei versenyszezon a motokrosszosok számára, a Dél MX pedig remek eredményeket ért el az ajkai pályán. A zombai egyesület a kupán két csapatot is indított, a Titánok formációja Ligeti Milánnal, Kosztolányi Dezsővel és Matuschek Zalánnal nem talált legyőzőre, míg a Hard (Győri Balázzsal, Farkas Bence Mátéval és Kovacsóczy Kornéllal) a tizenharmadik helyen végzett.

A dobogó tetején a Dél MX Titánok (balról a negyedik Ligeti Milán, mellette Matuschek Zalán és Kosztolányi Dezső)
A dobogó tetején a Dél MX Titánok (balról a negyedik Ligeti Milán, mellette Matuschek Zalán és Kosztolányi Dezső)
Forrás: Dél MX

A versenykiírás szerint egy nagymotorral (MX1) és két kismotorral (MX2) kellett rajthoz állni, a győztes egy, a második két – és így tovább – büntetőpontot kapott. A három versenyző pontjait a két futam után összeadták, és a legkevesebb hibát gyűjtő trió érdemelte ki az első helyet.

A Classic Csapatbajnokságon Langer József, Cservenka Gábor és Tápai Zoltán hármas képviselte a Dél MX-et, ahol egy Super EVO (1991-1997) és egy EVO motor (1986-1990 évjárat), valamint egy 60 évnél idősebb pilóta volt a feltétel. A hármasnál csak egy trió volt jobb, ami ezüstérmet jelentett a csapatnak.

Kosztolányi Dezső egy-egy második és harmadik helyet is szerzett a futamok során
Kosztolányi Dezső egy-egy második és harmadik helyet is szerzett a futamok során
Forrás: Dél MX

– Nagyon büszke vagyok a csapatokra, az eredmények pedig talán mindenki előzetes elvárását túlszárnyalta. Nagy volt a mezőny, hiszen az ország minden egyesülete indíthatott csapatot, és a legjobb minősítést kaptuk tömegsport kategóriában. Az arannyal és az ezüsttel megkoronáztuk az idei évünket, jövőre az elit kategóriában is hasonló eredményeket szeretnénk elérni – fogalmazott Langer József, a Dél MX elnöke, aki egy vegyes csapatban az elit kategóriában is elindult, ahol a tizedik helyen végzett.

Két hete Zombán versenyeztek az oldtimer bajnokságban szereplők, ahol szintén szép sikereket értek el a Dél MX-esek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában