Szürreális világba tekinthet be a látogató (videó)

A Művészetek Házában nyílt meg Makó András festőművész „Válogatás” című kiállítása, amely betekintést nyújt az alkotó szimbolikus és szürreális világába. Az ünnepi megnyitón Gonda Mária, a Babits kulturális központ igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Rühl Gizella műgyűjtő nyitotta meg a tárlatot.

Balogh Éva

Makó András festőművész kiállításának ünnepélyes megnyitójára gyűltek össze a művészetkedvelők a Művészetek Házában. A szatmári származású festőművész, aki ma már Pakson él, évtizedek óta aktívan jelen van a hazai és nemzetközi művészeti életben. Témáit a természetből, a mitológiából és a Bibliából meríti, alkotásai a realizmus, a szürrealizmus és a szimbolizmus határán mozognak.

Makó András alkotása
Fotó: Denes Martonfai

A rendezvény Gonda Mária, a Babits kulturális központ igazgatójának köszöntőjével kezdődött, aki kiemelte, Makó András festményei nemcsak a tájat, hanem a lelket is megérintik. Rühl Gizella műgyűjtő és művészetpártoló tartott megnyitóbeszédet, amely a művész szülőföldhöz való kötődéséről és az emlékekben rejlő erőről beszélt. Az esemény különleges hangulatát Lozsányi Tamás orgonaművész játéka emelte, amely méltó kísérője volt a látott műalkotásoknak. A kiállítás november 3-ig látogatható. A belépés díjtalan, így minden érdeklődő számára nyitva áll a művész különleges látásmódjának felfedezése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában