Decs legrangosabb kitüntetését kapta meg Galaxy lovasa és trénere is (videó)

Az 1956-os forradalomról emlékeztek meg Decsen, a Faluházban kedden. Az október 23-ához kötődő megemlékezést követő ünnepség részeként átadták a település legmagasabb rangú kitüntetéseit is.

Farkas Eszter

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából koszorúzást tartottak Decsen az 1956-os forradalmi emlékműnél, majd az ünnepség a Faluházban folytatódott. Itt Heberling Tibor, a település polgármestere köszöntötte a résztvevőket, valamint Zsikó Zoltán, a Tolna vármegyei közgyűlés alelnöke is beszédet mondott. Ezek után a helyi iskolások színvonalas előadása következett, amely nagy tetszést aratott. A diákokat idén is Pegler-Ulrik Gyöngyi és Bodó Judit készítették fel.

Heberling Tibor, Tóbiás Zsuzsa és Zsikó Zoltán a decsi ünnepségen (Fotó: Makovics Kornél)

Az eseményen átadták a Decs Nagyközségéért Emlékplaketteket. E mozzanat különlegességét az adta, hogy először kapták meg hárman az elismerést. Közülük ketten nem decsiek, ám munkásságukkal mégis messzire vitték a település jóhírét. Dr. Moreh György nyugalmazott főorvos, Tóbiás Zsuzsa, a Nemzeti Vágtán győztes lovas, valamint Molnár Gyöngyi, a győztes ló, Galaxy trénere részesült a díjban.

Heberling Tibor külön kiemelte Pap Gyula, a helyi vállalkozó és mecénás szerepét, akinek lova, Galaxy, történelmet írt azzal, hogy örökös bajnoka lett a Nemzeti Vágtának. Az ünnepséget követően Finta Viktor, lapunk főszerkesztője pódiumbeszélgetést tartott a Nemzeti Vágta győztes lovasával és trénerével, amelyről a későbbiekben részletesen beszámolunk. A Nemzeti Vágta győzteseinek tiszteletére Decsi-Kiss János kiállítást rendezett, amely a Faluházban tekinthető meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában