Halottak napja

3 órája

Halottak napi megemlékezés gyertyagyújtással és tiszteletadással

Dombóvár Város Önkormányzata és a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesület közös megemlékezésre hívja a helyi lakosokat és hazalátogatókat Halottak napja alkalmából. A halottak napi megemlékezés október 31-én és november 1-jén több helyszínen zajlik majd, ahol a közösség gyertyagyújtással és koszorúzással emlékezhet meg szeretteiről.

Balogh Éva

Dombóvári Város Önkormányzata és a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesület idén is megrendezi a Halottak napi megemlékezés sorozatát. A város több pontján endeztnek emlékező ünnepséget, ahol a közösség együtt róhatja le tiszteletét az elhunytak előtt.

halottak napi megemlékezések
Több helyen is halottak napi megemlékezések lesznek a városban(A kép illusztráció)

Az első megemlékezés 31-én, csütörtökön 16:30-kor kezdődik a Szabadság utcai Hősök szobránál koszorúzással. Az eseményen Kőszegi Csaba Valér pedagógus, Müller Ádám, a városszépítő egyesület tagja, valamint a Dombóvári Zenész Egyesület tagjai működnek közre.

November 1-jén, pénteken 16:00 órakor a Rákóczi utcai egyházi temető sírkertjében folytatódik a közös megemlékezés. Itt Hegedűs János plébános, Szűcs Eszter evangélikus lelkész, Hecker Márton metodista lelkész és a Kultúr Találka együttes közreműködésével tisztelegnek az elhunytak emléke előtt.

Ugyanezen a napon, 17:30-kor közös gyertyagyújtásra kerül sor az Újdombóvári Temetőben. A gyertyagyújtás Hegedűs János plébános, Szűcs Eszter evangélikus lelkész, Hecker Márton metodista lelkész, Gáspár Boldizsár kántor és Kőszegi Csaba Valér pedagógus közreműködésével lesz megtartva.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában