illegális hulladék

3 órája

Újabb szemétdomb a városban

Újabb szeméthegyek borítják el Szekszárd közkedvelt területét, a kukák mellett most is halomban áll a háztartási hulladék és a kartondobozok.

Balogh Éva

A szekszárdi Csötönyi völgy mindig is népszerű célpontja volt az illegális hulladéklerakóknak, ám most újra hatalmas szeméthalmok jelentek meg a környéken. A Csötönyi völgy lakói és látogatói egyre gyakrabban szembesülnek a szemétkupacokkal. Döbbenetes látvány fogadja az ott élőket: a nagy kukák mellett legalább két utánfutónyi szemét, amelyet vagy a kukákból borítottak ki, vagy még külön hoztak is hozzá.

szemétdomb
Újabb szemétdomb „ütötte fel fejét” a Csötönyi völgyben (fotó: facebook/ Szekszárdon hallottam)

Annak ellenére, hogy Szekszárd Önkormányzata 2021-ben több mint 23 millió forint támogatást nyert a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt keretében, a Csötönyi völgy újra szemétteleppé vált. Akkor 5 köbméter építési hulladéktól mentesítették a területet, majd 2022 húsvétján a Szőlő-Szem Egyesület ismét megtisztította az utak mentét. Úgy tűnik, a gondos takarítások sem nyújtanak tartós megoldást, hiszen a völgyben most ismét kartondobozok, ruhák és háztartási hulladékos zsákok borítják a környéket. Ez a helyiek számára ismételten aggodalomra ad okot, sürgetve az illetékeseket, hogy találjanak végleges megoldást a probléma megoldására, az illegális hulladéklerakás megfékezésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában