Emberségből jeles

5 órája

Ismeretlen jótevők segítettek a nagy bajba került Szabolcsnak

Az őcsényi Lakó Szabolcs, a Szekszárdon található Tolna Vármegyei Galagonya Integrált Szociális Intézmény szociális gondozója reggeli útján került egy drámai közúti baleset szélére. A történet azonban nem várt fordulatot vett, amikor két arra járó autós a segítségére sietett.

Bencze Péter

Egy átlagos napnak indult Lakó Szabolcs számára, amikor elektromos kerékpárján a munkába tartott. A sötét reggeli órákban egy szűk szakaszon kényszerült arra, hogy hirtelen döntést hozzon: marad az úton és kockáztat, vagy lemegy a padkára. Sajnos az utóbbi választás során balesetet szenvedett, de a mögötte haladó két sofőr emberségesen megállt, hogy segítsen neki.

Szabolcs elektromos kerékpárja jócskán összetört.
Szabolcs elektromos kerékpárja jócskán összetört. Fotó: Beküldött fotó

Azonnal megálltak, kérdezték, hogy hívjanak-e mentőt, de csak zúzódásaim voltak – mesélte Szabolcs, akinek kerékpárja szinte teljesen tönkrement, jópár tízezer forintjába kerül a javíttatás. Az egyik autós szavait sosem fogja elfelejteni: "Dobd be azt a biciklit, és elviszlek."

Ez a mondat ugyan egyszerűnek tűnik, de Szabolcs számára óriási megkönnyebbülést hozott. „Hatalmas emberségről tettek tanúbizonyságot, ami manapság sajnos ritka” – tette hozzá hálával. A baleset ellenére a férfi úgy érzi, ennek az eseménynek is célja volt: hogy emlékeztesse őt, van még emberség a világban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában