Helyi sport

3 órája

Nyolcvanéves lett Váczi László

A Paksi FC egykori labdarúgója, majd edzője, jelenlegi rehabilitációs edzője kerek évszámhoz érkezett. Váczi László 80 éves lett.

Teol.hu

Váczi László Baján ismerkedett meg a labdarúgással, ott, ahol annak idején Dunai János és Dunai II. Antal futballozott (és ahol a Paksi FC jelenlegi vezetőedzője, Bognár György is született). Később hazatért szülővárosába, Paksra, ahol közel két évtizedig viselte az atomvárosiak zöld szerelését és tagja volt az 1976-ban Szabad Föld-kupát nyert csapatnak. Az utolsó mérkőzését 1979-ben játszotta, ezt követően a serdülőcsapat kispadján ült, majd a felnőtt gárda másodedzője lett.

Váczi Lászlót születésnapján köszöntötte a Paksi FC
Váczi Lászlót születésnapján köszöntötte a Paksi FC
Forrás: Paksi FC

Trénere volt a Siófoknak, a Hévíznek, a Kaposvárnak és a Győrnek is, majd az 1990-es években – Dr. Mohácsi János inspirálására – más irányt vett az élete. Előbb a győri klubnál dolgozott rehabilitációs edzőként és masszőrként, onnan csábította haza az atomvárosi vezetés. Váczi László elmúlt közel másfél évtizedben már a Paksi FC sérültjeit látja el.

Az atomvárosi klub honlapján megjegyzi, az egyik legnagyobb tiszteletben álló munkatársukat a Paks egykori legendás edzője, Gellei Imre is meglátogatott és felköszöntött. A két szakember barátsága közel harminc évre nyúlik vissza, és többször is dolgoztak együtt, a Tolna vármegyei klub mellett a magyar válogatottnál is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában