Európa Kupa

3 órája

Fiatal átlag életkorú csapat ellen kezd a nemzetközi kupában a KSC Szekszárd

Az Iraklisz Stihl Thesszaloniki otthonában kezdi meg a női Európa Kupa 2024/2025-ös idényének küzdelmeit a Tarr KSC Szekszárd, amely szerdán 19 órától csap össze görög riválisával.

Rónai Gábor

Második görög ellenfelével találkozik a szekszárdi egylet a nemzetközi kupaporondon. Két éve az Olympiakosszal az Euroligában csapott össze a KSC, amely hazai pályán 78–69-es győzelmet aratott, idegenben viszont 87–68-ra kikapott a kikötővárosiaktól. Ezúttal a második számú európai kupasorozatban az Iraklisz Stihl Thesszaloniki együttese vár Magyar Bianka csapatára. 

A Tarr KSC Szekszárd kedden délután edzett az Ivanofeio Sports Arénában
A Tarr KSC Szekszárd kedden délután edzett az Ivanofeio Sports Arénában
Forrás: Beküldött fotó

A görög női bajnokság küzdelmei a hétvégén rajtoltak, az Iraklisz pedig nem tartott valami jó főpróbát, hiszen saját csarnokában 99–71-re kikapott a Panathlitikos Sykes gárdájától. A thesszalonikiaknál Sofia Giapitzoglou 24, Dickie Kennedy pedig 20 pontot ért el. A görögök magyar játékosa, Gorjanácz Ágnes nem volt a nevezettek között.

Az Iraklisz igen bő kerettel nevezett be az idei szezonra, az Eurobasket összeállítása szerint tizenhét játékos áll Teodorosz Polimenisz rendelkezésére, igaz közülük öten a junior csapat alapemberei, de az elsőszámú gárdában is számolnak velük. A görögök amúgy bátran nyúlnak a fiatalokhoz, amit mutat, hogy a csapat átlagéletkora 21,3 év, a legfiatalabbjuk, Eftimia Foniadaki 16 múlott, s kilencen is húsz év alattiak. 

Az Iraklisz húzóemberei a már említett kanadai Dickie Kennedy mellett az amerikai Alecia Westbrook és a nigériai Okoro Ifunanya – valamennyien az idei nyáron érkeztek, ahogy a Baja, a Cegléd, a Pécs, a DVTK és a ZTE színeiben is megfordult Gorjanácz Ágnes is a mostani szezon előtt csatlakozott a görögökhöz. 

A szekszárdiak sokkal jobban játékban vannak, mint az Iraklisz, hiszen a nemzetközi színtéren már túl vannak két Euroliga-selejtezőn a cseh Zabiny Brno ellen (idegenben 67–66-ra, hazai pályán 80–73-ra kaptak ki Mányoky Rékáék), a magyar bajnokságban pedig már három fordulót is lejátszottak. 
Ezeket a meccseket pedig kivétel nélkül meg is nyerték, igaz messzemenő következtetéseket kár lenne levonni a BKG Prima Natura Szigetszentmiklós (90–69), a Darazsak Sportakadémia (96–53) és a VBW CEKK Cegléd (91–52) elleni sikerekből. 

A szekszárdiak szerdán 19 órakor lépnek pályára a 2200 szurkoló befogadására alkalmas Ivanofeio Sports Arénában, a találkozót a FIBA YouTube csatornáján lehet élőben követni, a linket a mérkőzés előtt megtalálja majd internetes oldalunkon, a Teol.hu-n.

Jövő szerdán a franciák látogatnak Szekszárdra

A Tarr KSC a görögök mellett egy francia és egy spanyol csapattal került egy csoportba az Európa Kupában. A Tarbes Gespe Bigorre együttesével október 16-án, szerdán 18 órától hazai pályán mérkőznek a kék-fehérek, a Movistar Estudiantesszel pedig október 23-án, szintén szerdán 20 órától játszanak majd Madridban – írja a klub honlapja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában