Számot adnak tudásukról

3 órája

Őszi érettségi vizsgát tesz 476 diák Tolnában

Emelt- és középszintű írásbeli nemzetiségi nyelv és irodalom érettségivel kezdődött az idei október-novemberi őszi vizsgaidőszak október 11-én. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint Tolna vármegyében 476 diák tesz őszi érettségit.

Brunner Mónika

Az Oktatási Hivatal tájékoztatta portálunkat, hogy az őszi vizsgaidőszakban Tolna vármegyében hat helyszínen, hat vizsgabizottság előtt 476-an érettségiznek: a jelentkezők 226-an emelt- és 288-an középszintű vizsgára készülnek.

Őszi érettségi vizsgaidőszak Tolnában 2024 október - novemberében. A fotó illusztráció
Őszi érettségi vizsgaidőszak Tolnában 2024 október - novemberében, az írásbeli vizsgaidőszak október huszonötödikén zárul (A fénykép illusztráció)
Archív fotó: Mártonfai Dénes

Őszi érettségi Tolnában

Az őszi írásbeli érettségi vizsgák hétfőn, október tizennegyedikén magyar nyelv és irodalommal, magyarral, mint idegen nyelvvel és földrajzzal folytatódnak. Kedden matematikából, latin nyelvből és héber nyelvből, szerdán történelemből és francia nyelvből, csütörtökön angol nyelvből, kémiából, gazdasági ismeretekből, honvédelmi alapismeretekből és természettudományból érettségiznek a diákok. Német nyelvből október 21-én, orosz nyelvből október 22-én tesznek őszi érettségit. Az őszi írásbeli érettségi vizsgaidőszak október 25-én fizikával és ének-zene vizsgákkal zárul. Az emelt szintű szóbeli érettségik november 7-től 11-ig, a középszintű szóbeli érettségi vizsgák november 18-tól 22-ig tartanak. 

Elérhető útmutatók 

Az aktuális írásbeli érettségi feladatsorokról az Oktatási Hivatal honlapján közölte, hogy a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a feladatsorok a javítási-értékelési útmutatókkal együtt a vizsgát követő napon kerülnek fel az oldalra. A reggel nyolc órakor kezdődő vizsgák esetében a vizsga másnapján reggel nyolc órakor, a délután két órakor kezdődő vizsgák esetében a vizsgát követő nap délután két órakor. Az idei őszi érettségi vizsgákra szeptember 5-ig lehetett jelentkezni. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában