Ösztöndíj

2 órája

Pénzhez segíti a felsőoktatásban tanulókat a város

A szekszárdi közgyűlés Szociális és Egészségügyi Bizottságának alakuló ülésén arról született döntés, hogy a város idén is csatlakozik a Bursa Hungarica országos ösztöndíj programhoz. A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása.

Bencze Péter

Nem volt kérdés, hogy Szekszárd idén is részt vesz a felsőoktatásban tanuló fiatalok pénzügyi támogatását célzó programban – mondta az ülést követően Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér, a bizottság elnöke.

Arra buzdítok minden főiskolán és egyetemen tanuló fiatalt, hogy éljen a lehetőséggel, és érdeklődjön a pályázat benyújtásának pontos feltételeiről! 

– tette hozzá Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér.

A Bursa Hungarica ösztöndíj pályázat  kihasználására buzdítja a fiatalokat a bizottság
A Bursa Hungarica ösztöndíj pályázat  kihasználására buzdítja a fiatalokat a bizottság. Fotó: Makovics Kornel

A grémium alakuló ülésén az ilyenkor kötelező formai döntésekre is sor került. Ezek értelmében a bizottság alelnökének Dr. Bali Ildikót választották meg a tagok. A jegyzőkönyv hitelesítők feladatkörét a következő években Móra Viktória és Kajos Endre látják el. A bizottság tagjai arról is szavaztak, hogy az üléseiket a város közgyűlését megelőző keddenként, délután kettő órakor tartják majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában