NB III-as foci

2 órája

Egyetlen gól döntötte el a vármegyei rangadót (galériával)

A Bonyhád VLC 1–0-ra győzött a Szekszárdi UFC vendégeként az NB III-as focibajnokság Dél-Nyugati csoportjának 13. fordulójában. A vármegyei rangadó után a völgységiek elkerültek a kiesőhelyről.

Berg Sándor

Nemcsak vármegyei rangadót, de a két csapat tabellán elfoglalt jelenlegi helyezése alapján egyben kiesési derbit is rendeztek vasárnap ebédidőben a vármegyeszékhely sporttelepén. Sokan kíváncsiak voltak a szomszédvári gárdák ütközetére, köztük a Szekszárdot és a Bonyhádot is irányító Dienes Pál, vagy a korábban a völgységiek szakmai stábjához tartozó Kardos Ernő és Gyánó Szabolcs.

Sajnovics Milán (piros-fehérben) döntötte el a vármegyei rangadót
Sajnovics Milán (piros-fehérben) döntötte el a vármegyei rangadót
Fotó: Kiss Albert

A mérkőzés tétje rányomta bélyegét a találkozó elejére, sok hibával játszottak a főszereplők, de ezeket nem tudta kihasználni a másik fél. Az első játékrészt a vendéglátó tartotta kézben, de fölényük meddő volt, a támadó harmadba csak ritkán sikerült eljuttatni a labdát. Bő húsz perc után Bozóki Máté fejesével jelezte a Bonyhád, hogy megérkezett a mérkőzésbe, később a balról érkező szögletet Sásdi András csúsztatta meg a rövid saroknál, majd Rabi Dániel fejelt fölé. Pár perccel később pedig látványos egyérintős passzok után jutott el a Szekszárd az ellenfél tizenhatosához, de Bartha László jobbról elengedett lapos lövésére a kapus odaért a rövid sarokhoz.

Az egy ponttal egyik csapat sem lett volna kint a gödörből, ezért a második félidőre feljebb kapcsoltak a tempón. Lüktetőbb lett a játék, néhol „csontzene” fűszerezte azt, és a vezetőedzők cseréi is azt sejtették, hogy nem az ikszre játszik egyik fél sem. Sárai György az utolsó félórára többek között Babulják Márkot is pályára küldte, aki egy az egyben törhetett kapura, de Pomozi Zoltán ezt még védeni tudta. Nem sokkal később Márkvárt Patrik nézett farkasszemet a hálóőrrel, ő azonban önzetlenül passzolt a mellette érkező Sajnovics Milánnak, aki az üres kapu előtt nem hibázott és megszakította a gárda 508 percre nyúló góltalanságát.

Kemény ütközetekből nem volt hiány a Szekszárd és a Bonyhád rangadóján
Kemény ütközetekből nem volt hiány a Szekszárd és a Bonyhád rangadóján
Fotó: Kiss Albert

Hátrányban egy kapuzott a Szekszárd, Arena Ármin egy méterről nem tudta átjuttatni a labdát a kapuson, Bartha László pedig kapufát lőtt, így a piros-fehérek elvitték a három pontot a vármegyeszékhelyről. A Bonyhád ezzel a sikerével megelőzte riválisát a tabellán, és elkerült a kiesőhelyről, az UFC pedig éppen a vonal fölött lebeg.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 13. forduló
Szekszárdi UFC–Bonyhád VLC 0–1 (0–0)
Szekszárd, v.: Szalai L. (Blum, Keszthelyi)
Szekszárd: Pomozi – Fekete M. (Szabó D., a szünetben), Péter A., Füredi, Béla D. – Ignácz B. (Csapó, 60.) – Tóth D. (Gellér, a szünetben), Lékó (Budai D., 74.), Major P., Bartha – Sütő (Arena Á., 60.). Edző: Mészáros István
Bonyhád: Paceka – Ikladi, Bozóki, Ladányi V., Rabi D. (Hompót, 79.) – Friedszám (Babulják, 60.), Sásdi A., Lerch M. (Ladányi P., 56.), Kugler – Márkvárt P., Sajnovics. Edző: Sárai György
Gólszerző: Sajnovics (70.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában