TV-ajánló

2024.10.11. 12:46

Végtelen lehetőségek, véges izgalmak

Mark Wahlberg főszereplésével a Végtelen egy látványos, de kiszámítható akció-sci-fi. Az előző életeken és reinkarnáción alapuló történet ígéretes, de a gyors tempó és a felszínes megoldások miatt könnyen a feledés homályába veszhet. A film ugyan szórakoztató akciójeleneteket kínál, de a mélységre vágyó nézők csalódottak maradhatnak.

Balogh Éva

Illusztráció: Getty Images

Antoine Fuqua (Orvlövész) sci-fije, a Végtelen egy olyan világba kalauzol minket, ahol az emberek évszázadokon át képesek újra meg újra reinkarnálódni. A főhős, Evan McCauley (Mark Wahlberg) skizofréniával küzd, ám hamar kiderül, hogy lázálmainak forrása nem mentális betegség, hanem előző életeinek emlékei. Egy titokzatos tárgy, a „Tojás” birtoklásáért folytatott évszázados háború közepébe csöppen, amely az emberiség sorsát is veszélyezteti.

Mark Wahlberg
Fotó: Shutterstock

A mellékszereplő Sophie Cookson tovább bonyolítja a történetet. A film ígéretesen indul, mégis azt lehet mondani, hogy a Hegylakó és a Doctor Strange elemeire emlékeztet inkább, mintsem egyedi módon építené fel saját univerzumát. Bár röviden bemutat néhány keleti filozófiai elemet, és a film felvet érdekes kérdéseket az újraszületésről és az emberi létezésről, ezek kibontatlanok maradnak. Ellenben tele van prögős, lélegzetelállító akciójelenetekkel, amelyek a legnagyobb blockbusterekhez méltók.  A Végtelen egy olyan sci-fi, amelyet a lenyűgöző látvány és a meglepő fordulatok tesznek különlegessé, miközben megidézi a Mission: Impossible legjobb pillanatait. A Végtelen jó választás lehet egy könnyed esti filmnézéshez. Azonban, ha valami maradandót keresünk, könnyen lehet, hogy a film, címe ellenére nem hagy végtelen nyomot bennünk. 

 

Végtelen, amerikai film, Moziverzum, péntek 21.00.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában