Közösségépítés

10 órája

Zöld szívvel erdőn, mezőn: Természetközeli program az óvodapedagógusoknak

A Dombóvári Szivárvány Óvoda szervezésében 23 óvodapedagógus vett részt a Nyergeserdő és a horgásztó környékén megrendezett „Zöld szívvel erdőn, mezőn” programon. Az esemény célja az óvodák közötti kapcsolat erősítése és a természeti ismeretek bővítése volt, amely számos élménydús foglalkozást kínált a résztvevőknek.

Balogh Éva

A Dombóvári Szivárvány Óvoda által szervezett „Zöld szívvel erdőn, mezőn!” programon óvodapedagógusok gyűltek össze Tolna, Somogy és Baranya vármegyéből. A rendezvény célja a természetközeli pedagógiai módszerek és ismeretek bővítése volt.

Fotó: facebook/Városunk Dombóvár

A résztvevők Kovacsikné Németh Katalin, a „Kiskonyha” tulajdonosának előadásán tanulhattak az erdő-mező gyógynövényeiről és azok felhasználásáról. A terepgyakorlat során érzékszervi játékokat ismerhettek meg, amelyek a gyermekek természeti értékek iránti érzékenyítését szolgálják. A programot Kalocsai Ágota hangtál terápiája zárta, melynek célja a gyermekek stresszkezelésének elősegítése.

Az esemény hasznos tapasztalatokkal és módszertani bővítéssel gazdagította a résztvevő óvodapedagógusokat, akik a természetben töltött nap után feltöltődve tértek haza- adott hírt az eseményről a Városunk Dombóvár facebook oldal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában