Szűcsné Pál Ilona

2020.03.17. 12:30

Egy képét Rómában állították ki

Wessely Gábor

Fotó: Wessely Gábor

Egyik nemezképét a decsi Lórántffy Zsuzsanna Szeretetotthonnak ajándékozta Szűcsné Pál Ilona. A betlehemi jelenetet ábrázoló alkotás Rómát is megjárta. Beválogatták a Száz betlehemi jászol című tárlat anyagába. (Mindössze négy magyar munka kapott ott helyet.)

Szűcsné Pál Ilona szép munkáit mutatja Fotó: Wessely Gábor

A sióagárdi nyugdíjas óvónő, óvodavezető, több kézműves mesterséget is magas szinten művel. Nemezképeket valószínűleg ő varr egyedül az országban. (Nemezből sátrat szoktak készíteni, meg kalapot.) Most az áprilisi bonyhádi kiállítására szánt anyagot szedi össze, a nemez mellett üvegfestményeket, selyemfestményeket visz, és amiről a legtöbben ismerik: csipkézett tojásokat. Bemutatta már a műveit Budapesten, Pécsen, Egerben és több Tolna megyei településen. Lúdtojásokkal dolgozik; nem hagyományos módon. Némelyiknek hímez a héjára, némelyikből kinyitható ládikát remekel, némelyiket cipzárral látja el. Aktív és ötletgazdag.

Abban a szerencsés helyzetben van, hogy munkásságát hazai pályán is elismerik. Megkapta a Sióagárdért Emlék­érmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában