Múzeumok Éjszakája

2024.06.28. 07:04

Az élmények mellett értékes nyereményekkel is gazdagodhattak az érdeklődők

Intézmények, gyűjtemények, egyesületek csatlakoztak az országos programhoz, így összesen tizenhárom helyszínen várták a látogatókat Dombóváron, a Múzeumok Éjszakáján.

Révészné Hanol Erzsébet

Rendkívül változatos programokat kínált Dombóváron a Múzeumok Éjszakája. Intézmények, gyűjtemények, egyesületek csatlakoztak az országos programhoz, így összesen tizenhárom helyszínen várták a látogatókat. Ezek között volt a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény, a Középkori Lakótorony és Őri Nándor Bélyegestégla Gyűjteménye, a Múzeum Megálló, a Dombóvári Vasúttörténeti Gyűjtemény, a Dombóvári Művelődési Ház, a Földi István Könyvtár, a Német Közösségi Ház, a Madárvárta, az Ivanich Központ – Retro Garázs, a Szőlőhegyi Alkotóház, a Dombóvári Magyar Izraeli Baráti Társaság Egyesület (DOKK, Dr. Riesz József Emlékház), a Presidium Közhasznú Egyesület, illetve Téwich Viktorné magángyűjteménye a svábok mindennapjairól.

Az Urban Accordion Orchestra harmonika együttes adott koncertet Dombóváron, a Múzeumok Éjszakáján
Az Urban Accordion Orchestra harmonika együttes adott koncertet Dombóváron, a Múzeumok Éjszakáján
Fotó: Facebook

A Dombóvári Művelődési Ház Facebook-oldalán azt írják, örömükre szolgál, hogy több százan vettek részt a különböző állomások programjain, így például kiállításmegnyitón, kézműves foglalkozásokon, koncerten, élőzenés táncházon, tárlatvezetésen. Bejegyzésükben egyúttal köszönetet mondanak azoknak, akik támogatták a rendezvényt.

Tigelmann Péter és a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat az Urban Accordion Orchestra harmonika együttes koncertjének szervezésében nyújtott segítséget, emellett köszönik a felajánlást a Kissler sörfőzdének, valamint Árok Attilának és Hosszú Sándornak a közreműködését a Helytörténeti Gyűjteménynél. Hálásak a helyszínek biztosításáért, a fellépők és a diákok munkájáért, illetve a dombóvári önkormányzat támogatásáért.

Azok között, akik legalább nyolc helyszínen pecsétet gyűjtöttek, értékes nyereményt sorsolnak ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában