Fesztivál

2024.07.07. 09:44

Minőségi borhoz minőségi zene

Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a szekszárdi Borok és Húrok Fesztivált, július 6-án.

Wessely Gábor

A szervezés oroszlánrészét Csele Lajos, a Szekszárdi Gitárkvartett vezetője végezte. Törekszik arra, hogy minden évben legyen országos hírű előadó, és külföldi fellépő is. Előbbi Karácsony János gitáros, énekes volt ez alkalommal, akit legtöbben az LGT-ből ismerhetnek, utóbbi pedig a Spanyolországban élő zenész, zeneszerző, Légrádi Gábor. Rajtuk kívül közönség elé állt még a Free Folk Experiment és a Velorex GTI Classic Rock Tribute (mindkettő szekszárdi formáció.)

zene, borok és húrok fesztivál, szekszárd
Fotó: Kiss Albert

A nagy meleg ellenére megjelent szép számú közönséget Ferenc Vilmos, a Dicety Dezső Kertbarát Kör elnöke köszöntötte, hangsúlyozva a kiváló minőség fontosságát borban is, zenében is.

A program zenei része a Vármegyeháza udvarán felállított szabadtéri színpadon zajlott, a boros pedig az épület kávéházában. Ott szakmai beszélgetést tartottak, borászatokat, új szőlő- és borfajtákat is bemutatva. A zeneszünetekben borkóstolóra várták a fesztiválon résztvevőket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában