Program

2024.08.22. 12:06

Író-olvasó találkozó a székely lélek mélységeiről

Zelenka Brigitta erdélyi költőnő mutatja be új kötetét Dombóváron, Ahol a forrás címmel. A találkozón Balipap Zsuzsa beszélget majd a költőnővel.

Balogh Éva

A Dombóvári Székely Kör egy különleges író-olvasó találkozót szervezett, amelyen Zelenka Brigitta erdélyi költőnővel ismerkedhet meg a közönség. Az esemény 2024. augusztus 23–án, pénteken 18:00 órakor kezdődik a Dombóvári Közösségi Házban.

Zelenka Brigitta költő (Forrás: Facebook)

Zelenka Brigitta  Székelyföldön született, amely verseinek legfőbb inspirációját adja. Bár már 35 éve Németországban él, költészetében továbbra is erőteljesen jelen van a szülőföld iránti szeretet és a magyarság iránti elkötelezettség. Műveiben a hagyományos keresztény értékek, a természet iránti tisztelet, valamint a székely nép heroikus küzdelmei jelennek meg.

Az eseményen Zelenka Brigitta új kötetéről, Ahol a forrás című művéről Balipap Zsuzsa beszélget majd a költőnővel. A találkozó lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők közelebbről megismerkedjenek Zelenka Brigitta költészetével, valamint személyesen is találkozzanak a költőnővel, akinek művei a magyarság és a szülőföld iránti mély elkötelezettséget tükrözik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában