Kosárlabda

2024.09.12. 19:04

Kosztasz Flevarakisz: „Erős alapra lehet építményt felhúzni”

Jobban nem is sikerülhetett volna a belépője az Atomerőmű SE vezetőedzőjének, aki nyíregyházi tornagyőzelemmel debütált a paksi férficsapat kispadján. Kosztasz Flevarakisz pénteken és szombaton egy eszéki kupán vezetheti újra győzelemre a paksiakat.

Teol.hu

Kosztasz Flevarakisz, az Atomerőmű SE vezetőedzője

Fotó: Molnár Gyula

Úgy tűnik, megtalálta azt a vezetőedzőt az Atomerőmű SE, aki képes lesz visszavezetni a paksi csapatot a sikerek útjára. Legalábbis a nyíregyházi torna után nagyon úgy tűnik, hogy jó döntés volt Kosztasz Flevarakisz kezébe adni a négyszeres magyar bajnok szakmai munkájának irányítását. 

Kosztasz Flevarakisz jól tudja, hogy csak akkor lehetnek sikeresek, ha számíthatnak a drukkereik támogatására
Kosztasz Flevarakisz jól tudja, hogy csak akkor lehetnek sikeresek, ha számíthatnak a drukkereik támogatására
Fotó: Molnár Gyula

Régen látott, meggyőző teljesítménnyel, két magabiztos győzelemmel nyerte meg a Sitku Ernő emlékére kiírt kupát az ASE, amely az elődöntőben a DEAC-ot 79–65-re, a fináléban pedig a Budapest Honvédot 87–57-re győzte le. 

A görög szakember érthetően elégedett volt, azt mondta, hogy napról napra, hétről hétre erősebbek lesznek. Az ASE-nál eddig eltöltött időszakról azt mondta, érzi, hogy egy olyan klubhoz érkezett, amelynek vannak tradíciói, és amelyik éhezik arra, hogy újabb szép sikereket érhessen el. 

Ezt erősítette benne a múlt héten megtartott szurkolói ankét, amelyen nagyon sok szimpatizáns vett részt. Mint mondta, ő egy olyan országból érkezett, ahol nagyon komoly a kosárlabdában a szurkolói kultúra, s Pakson is nagyon fontos lesz, hogy a drukkerek támogassák a csapatot, és álljanak mögöttük, mert csak együtt érhetik el a célokat. 

A keret összetételét illetően azt mondta, hogy egy olyan csapat állt össze most Pakson, amelynek tagjai szeretnek kosárlabdázni, szeretnek edzeni, edzésre járni és együtt dolgozni, ami a csapategységre is jó hatással van. A munka pedig – mint fogalmazott – meghozza az eredményét, akkor is, ha az nem jön majd egyik napról a másikra. Ő ugyanakkor optimista ember, és tudja, hogy az idő nekik dolgozik. 

Kosztasz Flevarakisz tudja, hogy mit jelentenek a drukkerek

„Mindenki eredményeket szeretne, de ahhoz, hogy egy építményt fel lehessen húzni, erős alap kell. Ezeket fektetjük most le a felkészülési időszakban. A játékosok és a stáb tagjai is keményen dolgoznak, úgy érzem, hogy egységesek vagyunk, és remélem, hogy azok is maradunk majd nemcsak a jó, hanem a kevésbé jó pillanatokban is. Ezért is voltam boldog, hogy a szurkolói ankétra ilyen sokan eljöttek, nagyon számítunk rájuk és a támogatásukra, reméljük, hogy nemcsak akkor lesznek mögöttünk, amikor megy a szekér, hanem akkor is, ha akadozik. Mi mindenesetre beleteszünk apait-anyait, dolgozunk, hiszen valamennyien jó eredményeket szeretnénk. Örülök, hogy Nyíregyházára is elkísértek bennünket a drukkerek, reméljük, hogy Eszékre is eljönnek velünk jó páran, aztán pedig jövő hétvégén, a Morgen Ferdinánd emlékére kiírt hazai tornán azt szeretném, hogy tele legyen a sportcsarnok” – fogalmazott. 

A paksiak pénteken és szombaton rangos eszéki tornán lépnek pályára, ahol az első napi elődöntőben a bosnyák OKK Sloboda Tuzlával csapnak össze 19.30-tól. A másik ágon a házigazda KK Vrijednosnice Osijek és az osztrák Nord Dragonz Eisenstadt találkozik. A két győztes másnap a döntőben meccsel, a két vesztes pedig a bronzmérkőzésen méri össze erejét. 

A bajnoki rajt előtti főpróbát a 12. Morgen Ferdinánd Emléktornán tartják a piros-kékek, a szeptember 19-én és 20-án esedékes tornára az eszékiek mellett a PVSK és a kaposváriak érkeznek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!