Teremfoci

2023.01.03. 18:32

Ötödik elsőségére hajt Kiss János a januári Váz-Bau Kupán

Négyszer nyert eddig aktuális csapatával a Váz-Bau Kupán Kiss János, aki most annak a Tevel Medosz SE-nek a kispadján ül, amely az eddigi utolsó tornán, 2020 januárjában hazavihette a győztesnek járó serleget.

R. G.

Kiss János, a teveli csapat edzőjeként jön a Váz-Bau Kupára, amit eddig már négyszer nyert meg

Fotó: Makovics Kornél

„Nem tudtam, hogy négyszer nyertem, abban voltam csak biztos, hogy a Bátaszékkel és a Bonyháddal is zártam már elsőként a tornán – mondta hírportálunknak a szakember, amikor kedden délelőtt felhívtuk. – Nagyon hiányzott már a torna mindenkinek, játékosnak, szurkolónak egyaránt. Örülünk neki, hogy ismét megrendezik, mi igyekszünk olyan teljesítményt nyújtani, ami méltó egy címvédőhöz – fogalmazott Kiss János. 

A 19. Váz-Bau Kupát idén január 21-én tartják a szekszárdi városi sportcsarnokban, mégpedig hat első és két másodosztályú csapat részvétel. A címvédő Tevel Medosz SE mellett a rekordgyőztes Bonyhád VLC, a Bölcskei SE, a Kakasd SE a Bátaszék SE és a Szekszárdi UFC második csapata képviseli az élvonalat, míg a második liga becsületéért a kölesdi Zönge SE és a tornán először szereplő Mórágyi SE száll ringbe. 

Kiss János háromszor nyert a bonyhádiakkal, egyszer pedig a bátaszékiekkel. 

Rajta kívül Kniesz Mátyás büszkélkedhet három elsőséggel. A torna megálmodója a Bonyhádot kétszer, a Szekszárdot egyszer segítette győzelemhez.

„A Váz-Bau Kupával indítjuk a felkészülést – folytatta Kiss János. – Azt gondolom, hogy elfogadható őszt zártunk. Csak a tamásiak elleni két döntetlenünk nem illik a sorba, a bátaszékiek elleni két győzelmünkre ugyanakkor mindenképp büszkék lehetünk” – tette hozzá.

A Váz-Bau Kupán ötször győztes Bonyhád mögött a Szekszárdi UFC a második legeredményesebb klub a maga három elsőségével. A Bátaszék SE és a Majosi SE kétszer, a Szedresi SE, a Paksi FC II, a Decs KSE, a Dombóvár FC és a Tamási 2009 FC és a Tevel Medosz SE egyszer nyert.  

„Nem könnyű megtippelni, hogy melyik klub a legesélyesebb, mert szinte mindegyik csapat játékosai teremtornákon edződnek. A mi felkészülésünknek az egyik fontos állomása lesz a kupa, s egy jó eredmény lendületet adhat a folytatáshoz” – zárta. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában