Kosárlabda

2024.01.08. 09:33

Szekszárdi kosarasé az őszi idény legjobb teljesítménye az NB I-ben

Szekszárdi kosaras nyújtotta a legjobb teljesítményt az NB I-es női bajnokság őszi idényében.

Rónai Gábor

Jacinta Monroe (a labdával) nagyszerűen teljesít a szekszárdi csapatban

Fotó: Denes Martonfai

Az értékindexeket (VAL-mutató) tekintve a Tarr KSC rutinos amerikai légósa, Jacinta Monroe végzett az első helyen, megelőzve a szintén amerikai Monika Czinanót (TFSE-MTK) és a szerb-magyar kettős állampolgárságú Jelena Brooksot (Sopron Basket). 

A szekszárdiak centere a kilenc bajnoki találkozón 24,4 perc alatt 18,1 pontot, 5,1 lepattanót és 1,7 gólpasszt átlagolt. A VAL-átlaga 26,9-es. Czinano 23-as, Brooks 22,7-es mutatót tudott elérni.

A negyedik helyen Kristine Anigwe, a Serco UNI-Győr angol születésű légiósa áll 22,2-es átlaggal, az ötödik hely pedig Kaila Charlesé, a DVTK-Hun-Therm tengerentúli légiósáé, aki 22-es mutatót tudott összehozni a 2023/2024-es idény első felében. 

Jacinta Monroe-t a FIBA is kiemelte, a 2023-as naptári esztendő legjobb Európa Kupás egyéni teljesítményei között helyet kapott a szekszárdiak csehországi fellépésén mutatott produkciója.

A Tarr KSC Szekszárd kedden 19 órától a BKG Prima Szigetszentmiklós otthonában nyitja az évet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában