közgyűlés

2 órája

Új mammográfiai- és röntgenkészüléket kap Tamási

Tamási legutóbbi közgyűlésén a Dr. Várady János Rendelőintézet fejlesztése került középpontba. A testület döntése értelmében, együttműködve a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházzal hamarosan új röntgen- és mammográfiai készülékek állnak majd a térség lakosainak rendelkezésére.

Balogh Éva

Fotó: tamasi.hu

Tamási város képviselő-testülete fontos döntéseket hozott a helyi egészségügyi szolgáltatások bővítése érdekében. A legnagyobb figyelmet a Dr. Várady János Rendelőintézet fejlesztése kapta, amely már régóta küzd röntgenkészülék hiánnyal. – Több mint egy éve óriási probléma, hogy a térségben nincs röntgenkészülék – mondta Porga Ferenc polgármester. A legutóbbi testületi ülésen elhangzottak szerint a kórház már elindította a közbeszerzési eljárást a szükséges új eszközök beszerzésére.

Fotó: tamasi.hu

A rendelőintézetben nemcsak röntgen, hanem egy használt, de jó állapotú mammográfiai készülék is helyet kap, ami jelentős szolgáltatásbővítést jelent a térségben élők számára. Az önkormányzat vállalta, hogy 12 millió forint értékben átalakítja az épületet, hogy az új berendezések technikailag is fogadhatóak legyenek. A munkálatok már megkezdődtek, várhatóan a jövő év első felében az új röntgen- és mammográfiai készülékeket már tudják használni a diagnosztikai vizsgálatokban.

A Tamási járáshoz 32 település tartozik, így a fejlesztés nemcsak a város, hanem a környező települések lakosainak egészségügyi ellátását is jelentősen javítja majd. Jelenleg a betegeknek Szekszárdra vagy Dombóvárra kell utazniuk röntgenvizsgálatért. Porga Ferenc kiemelte, hogy az új eszközök telepítésével nemcsak az egészségügyi szolgáltatások színvonalát tudják növelni, de hozzájárulnak a térség lakosainak életminőségéhez is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában