Kosárlabda

2 órája

Magyar Bianka: „Csak az első negyedben tudtuk azt nyújtani, amit szeretnénk!”

Nem adta olcsón a bőrét a Szigetszentmiklós, de a negyedik negyeden megrázta magát a Tarr KSC, s meggyőző különbséggel nyerte meg a 2024/2025-ös bajnokság első meccsét. Magyar Bianka nem is volt mindennel elégedett.

Teol.hu

Boros Júliáék (jobbra) jól kezdtek, és jól is zártak – ez volt a siker kulcsa

Magyar Bianka csapata jól kezdett a BKG Prima Natura Szigetszentmiklós vendégeként, az első negyedet 20–7-re nyerte, de aztán megváltozott a játék menete, s a hazaiak 40–40-nél beérték a kék-fehéreket. A folytatásban aztán megrázta magát a Szekszárd, a záró tíz percben újra ráérzett a játék ritmusára, és az egyformán dupla duplát (két kiemelt statisztikai mutatóban kétszámjegyű eredmény) elérő Kathryn Westbeld (22 pont, 11 lepattanó) és Marena Whittle (14 pont, 10 lepattanó) vezérletével győzött. 

Magyar Bianka csak csapata első negyedben mutatott védekezésével volt elégedett
Magyar Bianka csak csapata első negyedben mutatott védekezésével volt elégedett
Fotó: Molnár Gyula

„Két kemény Euroliga-selejtező után vagyunk, amelyeken tényleg mindent kiadtunk magunkból. Emiatt tudtam, hogy tompaság várható az első bajnokin – mondta Magyar Bianka, a szekszárdiak vezetőedzője. – Csak az első negyedben tudtuk azt nyújtani védekezésben, amit szeretnénk. A következő három negyed nem úgy sikerült, ahogyan elterveztük, főleg védekezésben éreztem pontatlanságot és enerváltságot, emellett támadásban is nagyon könnyelműek voltunk. A tizenhat eladott labda magáért beszél” – tette hozzá a szakember. 

Magyar Bianka szeretné rendezni a sorokat

„Van most elég időnk rendezni a sorokat, és kijönni ebből az Euroliga-selejtezős kiesésből, hiszen attól függetlenül, hogy vállaltuk a selejtezőt, semmi okunk nem lehet a csalódottságra. A következő feladatokra kell koncentrálnunk. A legközelebbi Európa-kupa meccsig két bajnoki mérkőzésünk van. Igyekszünk azt a két találkozót felhasználni, hogy a védekezésünk és a támadásunk is úgy összeálljon, ahogyan azt szeretném” – fogalmazott.

Női NB I, 1. forduló
BKG Prima Natura Szigetszentmiklós–Tarr KSC Szekszárd 69–90

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában