Megmérettetés

2 órája

Letenyei fiatalok nyakába került az aranyérem Bátaszéken

Bátaszéken, a Vicze János Városi Sportpályán rendezték meg a Melinda Kupa utolsó előtti fordulóját szeptember 28-án.

Teol.hu

Az eső ellenére kitörő lelkesedéssel vágtak neki az általános iskolás diákok a Melinda kupa idei hatodik fordulójának. A helyi Cikádor Főnix Egyesület invitálására összesen hét egyesület kilenc csapata nevezett – tájékoztatott a Melinda Kupa kapcsán a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Melinda Kupa, bátaszék, tűzoltó, verseny
Fotó: Rumbach Roland/Cikádor Főnix Egyesület

Az ifjúságnevelést, ennek tükrében az általános iskolás diákokat megcélzó versenysorozatban gyerekek és kísérőik tölthették együtt a délelőtti versenyt, továbbá vehettek részt az azt követő kötetlen programokon.

A nap hőseit, a gyerekeket és a bírákat dr. Bozsolik Róbert, a város polgármestere, valamint dr. Balázs Gábor, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte.

A Nemzetközi Tűzoltó Szövetség szabályai szerinti verseny

 A pályán elhelyezett akadályok, részfeladatok végrehajtása közben egyetlen szó sem hagyhatja el a versenyszámban résztvevők száját. A fegyelmezett csapatok végig erősen koncentrálva kapcsolják a tömlőket, futják végig az akadályokkal tűzdelt pályát. A társas interakciókat szem előtt tartó, fizikai és pszichikai állóképességet egyaránt próbára tevő versenysorozat a tűzvédelemben aktívan részt vállaló fiatalok táborát erősíti.

A fedett lelátók és a sátrak alatt is családias hangulat köszönt vissza, barátok, rokonok gyűltek össze és osztották meg élményeiket egymással, valamint szurkoltak a versenyen induló gyerekeknek.

Bronzérmesek a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület leányai lettek, a második helyen a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület fiai végeztek, míg a dobogó tetejére a Letenyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület legifjabbjai léphettek fel. A legkevesebb hibaponttal a letenyei junior csapat szerelt, így az aranyérem mellett a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság különdíját is ők zsebelhették be. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában