A Magyar Kupa-győzelem mellett az Európa-liga indulásra is hajt a Paksi FC

Több szempontból sem lesz mindennapi mérkőzés a Ferencváros elleni ma 19.30 órakor kezdődő Mol Magyar Kupa döntő a Paksi FC számára, hiszen amellett, hogy első sikerét szerezheti meg az atomvárosi alakult, bebiztosíthatja indulását az Európa-liga selejtezőjébe.

Berg Sándor

Fotó: Molnár Gyula

A bajnokságban már biztos dobogós és a kupában is garantált az érme a Paksi FC-nek, amivel a klub beállította a 2010/2011-es rekordját. Akkor Kis Károly irányításával az NB I-ben a második helyen végzett és megnyerte az azóta már nem létező Ligakupát, egyszersmind első alkalommal kiléphetett Európába.

A nemzetközi kupaszereplés most is biztos az atomvárosiaknak, az viszont még nyitott kérdés, hogy melyik sorozat selejtezőjében indulhatnak el nyáron. A Magyar Kupa győztese az Európa-liga első körében kezd, amennyiben ez a Ferencváros lesz, a jog átszáll a bajnoki ezüstérmesre (a fővárosiak bajnokként biztosan a Bajnokok Ligájában szerepel). 

Erre a pozícióra ugyanakkor még a Fehérvár is pályázik, amelynek két pont a hátránya a Pakssal szemben. Előzésükhöz az kell, hogy a hétvégi zárófordulóban több pontot szerezzenek, mint Bognár György csapata. A Fejér vármegyeiek a Diósgyőrt, az atomvárosiak a Kisvárdát fogadják szombaton 17.45 órakor. Az NB I harmadik és negyedik helyezettje a Konferencia Ligában mérettetheti meg magát, annak is a második selejtezőkörében.

A selejtezők sorsolását június 18-án és 19-én ejti meg az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), az El-selejtező első körének mérkőzéseit július 11-én és 18-án rendezik, az Ekl-találkozók második körét július 25-én és augusztus 1-jén tartják.

Hogy mit vár Bognár György a kupadöntőről, azt ide kattintva találja, míg Windecker József gondolatait itt olvashatja.

Mol Magyar Kupa, döntő
Paksi FC–Ferencváros
Puskás Aréna, szerda, 19.30 óra. Vezeti: Berke Balázs (Szert Balázs, Bornemissza Norbert)

Az idei Mol Magyar Kupáról

A sorsolás alapján a Paksi FC lesz a pályaválasztó, mondta a sajtótájékoztató elején Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. A döntőről elmondta, szeretnék, ha az újkor Mol Magyar Kupa történetének legnagyobb nézőszáma legyen szerda este a Puskás Arénában. A jegyértékesítés alapján erre megvan az esély, de belépőjegyek még vásárolhatóak a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. A paksi szurkolók ezekbe a szektorokba válthatnak jegyet.
A Mol 2021 óta névadó szponzora a Magyar Kupának, az első, Újpest–Fehérvár összecsapást (h.u.: 1–0) a koronavírus-járvány miatt csupán 4500-an tekinthették meg, egy évvel későbbi Ferencváros–Paksot 38.979, a tavalyi ZTE–Budafok találkozót (h.u.: 2–0) 24.152 néző előtt játszották le a 67.155 fő befogadására képes Puskás Arénában. Hétfő délelőtti adatok szerint már több, mint harmincezer jegy gazdára talált a szerdán 19.30 órakor kezdődő fináléra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!