Gyász

2024.06.19. 16:30

Végső útjára kísérték a tolnai mesteredzőt

Barina József június 4-én hunyt el, szerdán több százan rótták le kegyeletüket szerdán a tolnai temetőben a kajak-kenu mesteredző ravatala előtt.

Berg Sándor

gyász A tolnai temetőben kísérték utolsó útjára szerdán Barina József mesteredzőt. A Tolnai Kajak-Kenu Sportegyesület atyjától több százan vettek könnyes búcsút: búcsúztatta felesége, Gabriella, Balázs fia és unokája, Márton, édesanyja, testvére, rokonai és barátai, valamint a klub egykori és jelenlegi versenyzői. A honi szövetségtől többek között Schmidt Gábor elnök rótta le kegyeletét.

Egykori és jelenlegi tolnai kajak-kenusok éremmel tisztelegtek Barina József előtt
Egykori és jelenlegi tolnai kajak-kenusok éremmel tisztelegtek Barina József előtt
Fotó: Makovics Kornél

A gyászbeszédben elhangzott, Barina József valamennyi versenyzőjét szorgalomra, tisztességre és sportszerűségre tanította, élsportolót viszont minden áron nem akart nevelni belőlük. Így is rengeteg boldog pillanatot okoztak neki versenyzői, akik korosztályos, illetve felnőtt világ- és Európa-bajnoki megmérettetéseken nem kevesebb, mint hatvannyolc dobogós helyezést szereztek. Különösen a páros felnőtt érmekre volt a legbüszkébb, de a legkisebb sikereknek is együtt tudott örülni sportolóival.

A Tolnai Kajak-Kenu SE második aranykorszakának meghatározó alakja, Jámbor Attila mondott beszédet, az egykori tanítvány négy évtizedes ismertségüket elevenítette fel, s mindazt, amit Barina Józsefnek köszönhet.

A szertartásra a rengeteg koszorú és virág mellett az egykori tanítványok egy-egy éremmel érkeztek, ezzel jelképezve gyakorlatilag mindazt, amit a sportág tolnai mindenesétől kaptak. A temetés után ezeket a medálokat a sírra helyeztek el. 

A Magyar Kajak-Kenu szövetségtől többek között mesteredzői címmel és Aranylapát-díjjal, valamint a Tolna Városáért kitüntető címmel elismert Barina József hosszan tartó betegség után június 4-én, hatvanhét éves korában hunyt el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában