Labdarúgás

2024.06.24. 16:26

Éger László: a legjobb 16 közé kerülés hab lenne a tortán

Egy emberként ugrott fel ülőhelyéről Éger László baráti társasága, amikor Csoboth Kevin a 100. percben belőtte a magyar válogatott győzelmet jelentő gólját a skótok elleni Európa-bajnoki csoportmeccsen.

Rónai Gábor

Éger László szerint ezzel a győzelemmel lekerült a teher a játékosok válláról

Fotó: Mediaworks

A korábbi kilencszeres magyar válogatott védő vállalta, hogy a kontinenstorna alatt szakértőként elemzi a magyar együttes játékát – így tett a svájciak és a németek elleni találkozón, és természetesen most is rendelkezésünkre állt – bár éppen nyaralása idejére esett a skótok elleni, vasárnapi összecsapás. 

Éger László azt mondta, kijárt már a magyar válogatottnak a szerencse
Éger László azt mondta, kijárt már a magyar válogatottnak a szerencse (Fotó: Török Attila)

„A nagy tét mindkét csapat játékára rányomta a bélyegét, ezért nem volt ez egy élvezetes meccs, persze az utolsó harminc perctől eltekintve – mondta a négyszeres magyar bajnok, a Debrecennel háromszor, a Dunaferrel egyszer nyerő Éger László. – A hajrábeli nagy rohanásban nekünk sikerült bevinnünk egy kontrát, Csoboth Kevin nagyon megérdemelte, hogy betaláljon. Baráti társasággal néztem a meccset, s egy emberként ugrottunk fel, amikor megszületett a győztes gólunk. Ráfért a válogatottra nagyon ez a siker!”

„A múltban sokszor babrált ki velünk a sors, de úgy néz ki, hogy most megfordult a szerencsénk. Ezúttal mi szereztünk győztes gólt a meccs legvégén, nem az ellenfelünk – tette hozzá Éger László. – Rengeteg magyart tett boldoggá a helyszínen és a televíziók képernyője előtt Csoboth Kevin, csak Varga Barni súlyos sérülése rontja egy kicsit az összképet. Szorítunk neki, egy nagyszerű srác, amit Pakson is bizonyított, reméljük, hogy minél hamarabb visszatérhet a pályára és a régi lesz.” 

A magyar válogatott a győzelmével életben tartotta továbbjutási esélyeit, csak a többi eredménynek kell úgy alakulnia, hogy az jó legyen Szoboszlai Dominikéknak. 

„Nem érdemes számolgatni, ha összejön a továbbjutás, boldogok leszünk, de ha nem, akkor is emelt fővel jöhetünk haza, hiszen egy brutálisan erős csoportban szereztünk három pontot – folytatta Éger László, aki hozzátette: ez az 1–0-ás győzelem felszabadította a csapatot, és lekerült a játékosokról az a teher, amit a média és a közvélemény rájuk tett a kötelező továbbjutással. 

Szerinte a tizenhatba kerülés hab lenne a tortán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!