Labdarúgás

2024.06.20. 10:34

Éger László: „Legyünk büszkék arra, hogy ott vagyunk az Eb-n!”

Annyiszor töltötte meg a Puskás Arénát a magyar válogatott, hogy ha nem úgy sül el ez a torna, ahogy azt sokan remélték, akkor sem történik tragédia. Éger László értékelt a magyar–német összecsapás után.

Rónai Gábor

A Garay téren megint nagyon sokan szurkoltak a magyaroknak

Fotó: Mártonfai Dénes

„Azt gondolom a szenvedély most megvolt, de azt is látni kell, hogy a német válogatott ennyivel jobb – mondta Éger László, aki vállalta, hogy a magyar válogatott Eb-meccsei után szakértőként értékel hírportálunknak. – Az, hogy volt egy vitatható szituáció a németek első gólja előtt, megítélés kérdése. Nyilván a mieink azt mondják, hogy szabálytalanság történt, a németek pedig azt, hogy szabályos volt a gól, az igazságot azonban maga Marco Rossi mondta ki. A kapitány úgy fogalmazott, hogy nem ezen múlt, ha nem akkor, abból a helyzetből, akkor később szereztek volna gólt a németek.”

Éger László azt mondja, legyünk büszkék arra, hogy ott vagyunk az Európa-bajnokságon
Éger László azt mondja, legyünk büszkék arra, hogy ott vagyunk az Európa-bajnokságon (Fotó: Szabó Miklós)

A korábbi kilencszeres válogatott védő szerint már csak kevés esélyük van Fiola Attiláéknak a továbbjutásra, de nem is ez a lényeg. 

„Bosszankodunk a két vereség miatt, s az utolsó forduló előtt azt számolgatjuk, hogy miként lehetne még bejutni a legjobb tizenhat közé, miközben sok olyan válogatott van, amelyik irigykedik ránk, hogy mi ott vagyunk az Eb-n, ők pedig csak távoli szemlélői a tornának – folytatta Éger László. – Szóval legyünk büszkáék arra, hogy ott vagyunk az Eb-n! Ez a csapat annyi örömet okozott a magyar szurkolóknak az elmúlt években, annyiszor töltötte meg a Puskás Arénát, hogy ha nem úgy sül el ez a torna, ahogy azt sokan remélték, akkor sem történik tragédia. Láttuk az albánok horvátok elleni meccsét. Luka Modric és társai remek eredményeket értek el az előző Eb-n és vb-n, most pedig örülhettek a 2–2-es döntetlennek. A mai fociban már nem lehet biztosra menni, nincs olyan ellenfél, amelyiket egyetlen kézlegyintéssel el lehetne intézni. Szóval én azt mondom, hogy örüljünk annak, hogy ott vagyunk Németországban, s szurkoljunk a fiúknak, hogy sikerüljön jó eredményt elérniük vasárnap a skótok ellen.”

Éger Lászlótól megkérdeztük azt is hogy szerinte melyik válogatott lehet ott a végjátékban, amire a négyszeres magyar bajnok védő azt felelte, előbb várjuk meg vele a csoportkör végét, utána lehet majd latolgatni az esélyeket. 

A magyar–skót összecsapást vasárnap 21 órakor játsszák Stuttgartban. 

Labdarúgó Európa-bajnokság, A-csoport, 2. forduló
Németország–Magyarország 2–0 (1–0) – lapszemle

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!