Kosárlabda

2024.06.02. 11:10

Dombóvári fiatal lett az U20-as országos döntő MVP-je

Nyolcadik helyen zárta a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság országos döntőjét az Atomerőmű SE U20-as fiú kosárlabda-csapata. A pécsi torna MVP-je a dombóvári nevelésű Reisinger Máté lett.

Berg Sándor

Pécsen a Nemzeti Kosárlabda Akadémián rendezték a fiú U20-as csapatok fináléját, a Morgen Ferdinánd Emlékbajnokságot. Az Atomerőmű SE hosszú évek után jutott be újra az országos döntőbe, ahol a paksi klub fiatalon elhunyt tehetségének nevét viselő nyolccsapatos torna első fordulójában a Budapest Honvéddel szemben 82–65 arányban maradt alul.

Reizinger Mátét (piros-fehérben) választották az országos döntő legértékesebb játékosának
Reizinger Mátét (piros-fehérben) választották az országos döntő legértékesebb játékosának
Forrás: MKOSZ

Az 5-8. helyért kiírt második fordulóban az Újbuda MAFC korosztályos csapatától is kikaptak Pintér Tamás edző fiataljai (89–97), akik ezzel a zárónapon a hetedik helyért harcolhattak. A helyosztón nagyszerűen kezdett a Kékesi Kolos (28 pont, 5 pattanó) vezette ASE, amely a félidőben 12 ponttal vezetett. A fordulást követően nagyot fordult a játék képe, hiszen a harmadik negyedet tizennyolccal nyerte a Kecskemét, és ezzel át is vette a vezetést. A végén hatalmasat küzdött a paksi alakulat, a végjátékban végig ott volt ellenfele nyomában, de nem tudta megfordítani az összecsapást, egyetlen ponttal nyert a KTE (80–81).

A torna legjobb ötösébe ugyan paksi játékos nem került, de Reizinger Máté (Budapest Honvéd) és Halmai Dániel (Kaposvár) személyében két Tolna vármegyei fiatalt így is beválogattak. A hatodik helyen végzett somogyiak dombóvári irányítója 20 pontot és 8 lepattanót átlagolt a három mérkőzésen (az edzője a Dombóvári KKE korábbi trénere, Szőke Balázs), míg a fővárosiak ugyancsak dombóvári nevelésű hátvédje meccsenkénti 15 ponttal és 7 lepattanóval járult hozzá a Honvéd bajnoki címéhez. Reizinger Mátét a torna legértékesebb játékosának (MVP) is megválasztották.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!