Interjú

2024.06.29. 19:00

Fényesebb éremre hajt a következő szezonban a szakmai díjas labdarúgó

Váratlanul érte az elismerés Pilisi Patrikot, a megyei II. osztályú focibajnokság szakmai díjasát. A Tengelici SE játékosa beszélt portálunknak a szezonról, csapata és saját teljesítményéről

Berg Sándor

– Engedje meg, hogy gratuláljak! Számított erre az elismerésre?
– Köszönöm, de elhiheti, engem lepett meg a legjobban ez a díj! – válaszolta portálunknak Pilisi Patrik, a Tengelici SE 27 éves labdarúgója, aki tavaszi teljesítményével kiérdemelte a vármegyei II. osztályú bajnokság szakmai díját. – Sorra kaptam az üzeneteket, de fogalmam sem volt az egészről, Csicsó József edző világosított fel, hogy mihez gratulálnak nekem.

Pilisi Patrik (kékben), a vármegyei II. osztály szakmai díjasa
Pilisi Patrik (kékben), a vármegyei II. osztály szakmai díjasa
Fotó: Mártonfai Dénes

– Közösségi oldalán azzal az üzenettel osztotta meg cikkünket, hogy „ha még edzésre is jártam volna”.
– A munkahelyi elfoglaltságok miatt nem fér bele az időmbe, hogy részt vegyek az edzéseken, egy mérkőzés azonban teljesen más, ott mindig odateszem magam. Talán ezért is nézik el nekem, hogy kihagyom a tréningeket. Sajnos az edzettség hiánya néha kihat a teljesítményemre, kondícióban annyira nem vagyok a topon, de amíg bírom szuflával, megpróbálom mindig a legjobbamat nyújtani.

– Azért védő létére így is hét találatig jutott a szezonban, amivel az ötödik helyen zárt a góllövőlistán!
– Ez annak is köszönhető, hogy az utolsó mérkőzéseken már a csatársorban szerepeltem. A fordulópontot a Kisdorog elleni hazai mérkőzés hozta, amikor a szünetre kétgólos hátránnyal mentünk, a második félidőre viszont már támadóként jöttem ki és az én góljaimmal mentettük döntetlenre a találkozót.

– A kvalifikációs bajnokság miatt különleges volt az idei szezon, aminek végén bronzérmet szereztek a másodosztályban. Kihozták a maximumot az idényből?
– Fura volt a nagyok ellen játszani, tudtuk, hogy egy Bonyhád, Bátaszék, Bölcske, Dombóvár vagy akár egy Kakasd kaliberű együttes ellen nincsen esélyünk. Nem csak nekünk, más kis csapatoknak sem. Azok nem voltak élvezhető mérkőzések, a többiekkel nagyjából egy szinten voltunk. A harmadik helyünk reálisnak mondható a börzsönyi egygólos vereség vagy az aparhanti döntetlen miatt.

– Mit hoz a jövő?
– Maradok Tengelicen, ahol egy jó közösség alakult ki erre a szezonra. A csapat nagyjából egyben marad, egyelőre csak Tolnai László távozását tudjuk, őt már az utolsó hazai mérkőzés után visszavonultattuk. A megye eggyel nem tudjuk felvenni a versenyt, de a második vonalban bízunk egy jobb szereplésben, szeretnénk ezt a bronzot egy még fényesebb éremre cserélni jövő tavasszal.

Szavazzon a kedvencére!
Az idény válogatottjába bekerülők közönségszavazáson is megméretik magukat. Vasárnap 18 óráig adhatja le szavazatát, aki Ön szerint a legjobb volt a tavaszi szezonba. A legtöbb voksot kapó futballista a Tolnai Népújság és a Teol.hu közönségdíját veheti majd át. A szavazásért kattintson ide!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!