Kerékpársport

2024.07.13. 15:18

Gemenc Nagydíj: Tilen Finksté a második szakasz (képgalériával)

A szlovén Tilen Finkst ért fel elsőként a Kálvária tetőre, így övé lett a második szakasz. A Gemenc Nagydíj összetett versenyének végeredményét nemsokára hirdeti ki a versenyigazgatóság.

Teol.hu

Tilen Finkst tekert fel elsőként a Kálvária tetejére

Fotó: Denes Martonfai

Tilen Finkst harmadik lett az Alisca Bau 50. Gemenc Nagydíj pénteki első szakaszán, s az Adria Mobil szlovén bringása a sárközi etapon is bizonyított, ő tekert fel elsőként a Kálvária tetőre. A szombati, második szakaszon Mihael Stajnar a Ljubljana Gusto Santic szlovén kerekese lett a második, míg a harmadik helyen Manuel Tebaldi, a B&B Cycling Team Solme Olmo olasz kerékpárosa érkezett be a célba. 

Komoly kihívás volt feltekerni a Kálvária tetejére – ismét az ikonikus hegyen ért véget a Gemenc Nagydíj
Komoly kihívás volt feltekerni a Kálvária tetejére – ismét az ikonikus hegyen ért véget a Gemenc Nagydíj (Fotó: Denes Martonfai)

A kerekeseknek a hagyományos sárközi terepen 127 kilométert kellett leküzdeniük, s háromszor is meg kellett mászniuk a szálkai hegyet. A szlovén kerekes bírta a legjobban erővel a pokoli forróságban – a Kálvária tetején 38 fokot mutatott a hőmérő árnyékban, amikor átgurult a célvonalon. 

Most egy kis pihenő vár a kerekesekre, aztán este jön a hagyományos, villanyfényes kritérumverseny Pálinkás Csaba emlékére, az Alisca Bau Kupáért. A háztömbkörüli száguldás 19.50 órakor kezdődik, a bringásoknak 45 kilométert kell tekerniük a Béla tér – Törvényszék – Templom megkerülve – Bezerédj u. – Széchényi u. – Garay tér – Béla tér útvonalon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!