Kerékpársport

2024.07.15. 12:29

Gemenc Nagydíj: Tilen Finkstet megfosztották az összetett győzelemtől

Elvette a versenyigazgatóság az összetett első helyet a szlovén Tilen Finkstől. A Gemenc Nagydíj új győztese így a szintén szlovén Mihael Stajnar lett.

Teol.hu

Mihael Stajnar a második szakaszon második lett, de aztán végül mégis ő nyerte meg a Gemenc Nagydíjat

Fotó: Denes Martonfai

A pályán ugyan Tilen Finkst nyerte meg az Alisca Bau 50. Gemenc Nagydíj összetett versenyét, de az Adria Mobil kerekesét utólag kizárta a versenyigazgatóság. Mint azt Steig Gábor elmondta, Finkst meghívásos versenyző volt a Gemencen, így neki az esti villanyfényes kritériumon is részt kellett volna vennie. 

Tilen Finkst túl korán örült, végül nem ő lett a Gemenc Nagydíj összetett győztese
Tilen Finkst túl korán örült, végül nem ő lett a Gemenc Nagydíj összetett győztese (Fotó: Denes Martonfai)

Mivel ezt nem tette meg, hanem hazautazott, utólag a versenyigazgatóság törölte az eredményeit, és az összetettben második Mihael Stajnarnak, a Ljubljana Gusto Santic bringásának írta jóvá a győzelmet. Az összetettben harmadik olasz Manuel Tebaldi (B&B Cycling Team Solme Olmo) egy helyet előrelépve így második lett, a harmadik helyre pedig a Sava Kranj Cycling szintén szlovén kerekese, Matic Zumer állhatott fel. 

Tilen Finkst szombaton megnyerte a második etapot az Alisca Bau 50. Gemenc Nagydíjon, s sikerének köszönhetően az összetettet is. A pénteki, első szakaszon az olasz Simeone Buda (B&B Cycling Team Solme Olmo) végzett az első helyen. Az esti, villanyfényes kritériumon az ugyancsak Matteo Zurlo, az UC Trevigiani kerékpárosa nyert. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!