Kerékpársport

2024.07.13. 18:31

Gemenc Nagydíj: Tilen Finkst az összetett győztes

Tavaly cseh, idén szlovén bringás örülhetett az összetett elsőségnek. A jubileumi Gemenc Nagydíj idei kiírásából már csak a villanyfényes kritériumverseny van hátra.

Teol.hu

Sokan voltak kíváncsiak a befutóra a Kálvária tetőn

Fotó: Denes Martonfai

Tilen Finkst négy másodperces előnnyel nyerte meg a második szakaszt az Alisca Bau 50. Gemenc Nagydíjon. Ez a négy másodperc végül az összetett elsőséget is meghozta az Adria Mobil bringásának, aki éppen a második szakaszon mögötte végző két kerekest – Mihael Stajnart és Manuel Tebaldit előzte meg az összetettben. 

Tilen Finkst tekert fel elsőként a Kálvária tetejére
Tilen Finkst tekert fel elsőként a Kálvária tetejére, s a szakaszsiker összetett elsőséget is hozott számára (Fotó: Denes Martonfai)

A pénteki első szakaszon nyerő olasz Simeone Buda csak 63. lett, s hét perc hátránnyal zárt. A szálkai hegy alaposan megrostálta a mezőnyt, de a Kálvária tetőre felmászni is pokoli megpróbáltatásokat jelentett. A szlovén bringáson egyáltalán nem látszott, hogy pokoli hőségben kellett letudni a 127 kilométeres távot, boldogan mosolygott a győztesnek járó kék trikóban. Ráadásul a legjobb sprinternek járó zöldet is hazavihette. 

A legjobb hegyimenőnek dukáló narancs pöttyöst a dél-afrikai Byron Munton, az Epronex Hungary Cycling Team kerékpárosa érdemelte ki. A legjobb 23 év alatti versenyzőnek dukáló fehéret az olasz Manuel Tebaldi, a B&B Cycling Team Solme-Olmo versenyzője szerezte meg, a legjobb magyar, Gönczy Gergő (Epronex Hungary Cycling Team) a pirosat ölthette magára. 

A szekszárdi kedvenc, Istlstekker Zsolt (Epronex Hunary Cycling Team) az összetett 30. helyén végzett, 5:43 perces hátránnyal. 

A végeredménybe már nem számító villanyfényes kritériumverseny 19.50 órakor kezdődik. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!