Kosárlabda

2024.07.08. 11:07

Theodoreán Alexandra a 11. szezonját kezdi a KSC Szekszárdban

A kapitány az új idényben is marad a Tarr KSC Szekszárdnál. Theodoreán Alexandránek ez lesz a 11. szezonja a tolnai vármegyeszékhelyen.

Rónai Gábor

Theodoreán Alexandra az új idényben is a Tarr KSC-t erősíti

Fotó: Koncz Márton

Hivatalos honlapján jelentette be a Tarr KSC Szekszárd, hogy Theodoreán Alexandra meghosszabbította szerződését a klubbal. Az 1991-ben született hátvéd szinte ősszekszárdinak számít már, ez lesz a 11. bajnoki szezonja a kék-fehéreknél. Theodoreán a bajai klubból érkezett Szekszárdra a 2012/2013-as idényben. A Magyar Gergely dirigálta együttesben akkoriban Bálint Réka, Zele Dorina, Dragana Szvitlica vagy Majd Scsekics számított húzóembernek, ma már senki sem játszik rajta kívül Szekszárdon. 

Theodoreán Alexandrát (balról) az egyik legjobb védekező játékosnak tartják az NB I-es bajnokságban
Theodoreán Alexandrát (balról) az egyik legjobb védekező játékosnak tartják az NB I-es bajnokságban (Fotó: Koncz Márton)

Kilenc zsinórban lehúzott idényt követően két szezonra a TFSE-MTK-hoz igazolt, ahonnan a legutóbbi idény előtt szerződött vissza Szekszárdra. A KSC-vel háromszor nyert ezüstérmet a magyar bajnokságban, egyszer bronzérmes, kétszer ötödik lett. A 2017/2018-as szezonban a csapattal megnyerte Sopronban a Magyar Kupa-döntőt, 2021-ben pedig bronzérmet nyert az Európa-kupa szekszárdi rendezésű négyes döntőjében. 

Theodoreán Alexandrának ez a második otthona 

Szerencsés vagyok, mert a tizenegyedik szezonomat kezdhetem itt a csapatnál. Ez az otthonom, a második családom a szurkolókkal együtt. Bízom benne, hogy nagyon sok boldog pillanatot fogunk nekik okozni, ezen fogunk mindennap dolgozni. Köszönöm a klubnak a bizalmat, már nagyon várom a kezdést. A szívem a Szekszárdé, hajrá-hajrá KSC!” – idézte a KSC oldala a rutinos hátvédet. 

A Tarr KSC Szekszárd eddig már bejelentette, hogy az új idényben is Szekszárdon játszik Boros Júlia, Holcz Rebeka és Szücs Gréta, ugyanakkor távozik Miklós Melinda (aki a hírek szerint Diósgyőrben folytatja). A szakmai munkát Djokics Zseljko távozása után Magyar Bianka irányítja, a másodedző Szentendrei Áron, az erőnléti edző Gyebrovszki Ádám lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában