Labdarúgás

2024.08.03. 19:58

Büntetőpárbaj után búcsúzott a Magyar Kupa főtáblától a Bonyhád VLC (galériával)

Sorozatban hatodszor az első fordulóban estek ki a völgységiek a Magyar Kupában. A Bonyhád VLC ezúttal a PTE-PEAC-cal szemben büntetőpárbajban maradtak alul.

Teol.hu

A Tolna Vármegyei Kupa győzteseként jutott fel két év szünet után az országos táblára a Bonyhád, amely már harmadosztályú csapatként fogadta a pécsieket. Az NB III-ban újonc és az MLSZ felkérésére a ligában maradt PEAC összecsapása az első félidőben nem hozott komoly helyzetet, a szünet után aztán a völgységiek harcoltak ki büntetőt, amit ki is hagytak. A hosszabbítás sem hozott gólt, következett a büntetőpárbaj, amiben a baranyaiak céloztak pontosabban és voltak higgadtabbak, így ők jutottak be a következő fordulóba.

A Bonyhád nem bírt a pécsiekkel az országos tábla első körében (pirosban Sajnovics Milán)
A Bonyhád nem bírt a pécsiekkel az országos tábla első körében (pirosban Sajnovics Milán)
Fotó: Kiss Albert

A Bonyhád legutóbb 2015-ben kezdett győzelemmel a Magyar Kupa főtábláján, azóta ez volt sorozatban a hatodik idény, hogy már az első kör jelentette a csapat számára a végállomást.

Mol Magyar Kupa, főtábla, 1. forduló
Bonyhád VLC–PTE-PEAC (NB III) 0–0 – büntetőkkel: 4–5
Bonyhád, v.: Dobai (Varga L., Bartucz)
Bonyhád: Paceka – Hompót, Ladányi V., Pál A. (Ikladi, 63.), Ladányi P. (Gulyás M., 63.), Lerch M. (Márkvárt P., a szünetben), Sajnovics (Pál M., 75.), Kugler (Kugli, 116.), Friedszám (Széles B., 63.), Pintér M., Rabi D. Vezetőedző: Sárai György
PEAC: Győri M. – Than, Major P. (Vinkovic, 67.), Hawkins, Kiss M. (Győri B., 67.), Kaszás, Nagy J., Leidl, Schuszter (Tornyos, 101.), Horváth M. (Czimmerman, 81.), Lengyel Sz. (Grósz, a szünetben). Vezetőedző: Egri Krisztián

A Dunaföldvár az Érd otthonában búcsúzott a kupától, a főtáblára tizennégy év után feljutó Kakasd vasárnap 16 órakor a Pécsi MFC-t fogadja. A majosiak Harkányba, a szekszárdiak Himesházára utaznak a hét utolsó napján. A Faddi SE játék nélkül jutott túl a diósdiakon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!