Mol Magyar Kupa

2024.08.23. 16:20

Győzelmi reményekkel tér vissza a főtáblára a Faddi SE

Fél évszázad után, vasárnap hazai pályán az NB III-ból kiesett Dunaújváros FC ellen tér vissza a Magyar Kupa főtáblájára a Faddi SE. Szőcs Richárd edző szerint hazai pályán mindenki ellen van esélyük a győzelemre.

Berg Sándor

Eddig szorosan fogta a Faddi SE kezét Fortuna, most viszont úgy tűnik, már tényleg pályára kell lépnie – öt évtized után – a vármegyei másodosztályú csapatnak a Magyar Kupában. Szőcs Richárd edző portálunk megkeresésére elmondta, jól sikerült csapata nyári felkészülése, így optimistán várja a Dunaújváros elleni vasárnapi mérkőzést.

A Szőcs Richárd vezette Fadd vármegyei kupadöntőt játszott tavasszal
A Szőcs Richárd vezette Fadd vármegyei kupadöntőt játszott tavasszal
Fotó: Kiss Albert

– A közel egy hónapos időszak első három hete a tervek szerint, nagy létszámú edzésekkel zajlott le, az utolsó hét viszont a nyaralások miatt gyengébbre sikerült, akkor tíz-tizenkét játékosnak tartottam edzést – fogalmazott a Faddot másfél éve irányító fiatal tréner. – Összességében elmondható, hogy nem zártuk rosszul a felkészülést, már várjuk, hogy tétmérkőzésen is bemutatkozhassunk az új szezonban.

Az előkészületi mérkőzések során előbb a Tengelicet győzték le 3–2-re a faddiak, majd a múlt heti főpróbájukon 2–2-es döntetlent játszottak az Aparhant ellen. Velük szemben a Dunaújváros már túl van egy tétmeccsen, a Fejér Vármegyei Kupában két hete 6–0-ra győzött Alapon.

– Az előző idényben még NB III-ban szerepelt a Dunaújváros, a keretüket látva sokan kitartanak a csapat mellett a megye egyben is. Nem számítok könnyű mérkőzésre, sőt egyenesen kemény összecsapásra készülök, de a célunk az, hogy pariban legyünk ellenfelünkkel és esélyünk legyen a győzelemre. Azt gondolom, hogy hazai pályán erre mindenkivel szemben megvan – tette hozzá Szőcs Richárd.

Kupadöntősként lehetnek ott az MK főtábláján
A faddiak játék nélkül jutottak túl az ASE Pakson és a Kisdorogi FC-n a Tolna Vármegyei Kupa előző kiírásának első két fordulójában, majd az elődöntőben hazai pályán 1–0-ra győzték le a Kakasdot. A döntő nagy részében a Bonyhádnak is egyenrangó ellenfele volt a Szőcs Richárd együttese, de végül a völgységiek 4–0-ra győztek.
A főtábla első köréből – a Diósd visszalépésével – szintén a zöld asztalnál jutott tovább a Fadd, amely ötven év után alkothat ismét nagyot. Akkor a legtovább menetelő „kiscsapatként” bejutottak a Szabad Föld Kupa döntőjébe (most Amatőr Kupa), ahol a hercegszántóiakkal 3–3-ra végeztek, de az ellenfél akkor alacsonyabb osztályban játszott, így ők hódították el a trófeát.

A meghatározó játékosok közül Stampfel Kevin (Majos), Puskás Gábor (ESMTK) és Hompót Dániel (Bonyhád) eligazolt, ugyanakkor ismét náluk futballozik az az Egejuru Godslove, aki Dunaföldváron is megfordult a megye egyben. Szőcs Richárd nem számíthat három nyári érkezőjére, Demkó Attilára, Merkl Mátéra és Keszthelyi Györgyre, mindenki más bevehető lesz vasárnap.

A kupa első fordulójában a Fadd játék nélkül jutott tovább a visszalépő Diósd ellen, a Dunaújváros viszont 3–1-re győzte le az előző kiírás Amatőr Kupa-győztesét, az Unione FC-t.

Mol Magyar Kupa, főtábla, 2. forduló
Faddi SE–Dunaújváros FC
Fadd, vasárnap, 16.30 óra. Vezeti: Fehérvári Patrik (Balogh Bence)
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!