Labdarúgás

2024.08.29. 20:54

Konferencialiga: szertefoszlott a nagy álom, kiesett a Paksi FC (képgaléria)

Az utolsó lépést nem tudta megtenni a Paksi FC. Bognár György csapata kikapott cseh riválistól, így nem jutott fel a Konferencialiga főtáblájára.

Teol.hu

Történelmi meccs előtt állt a Paksi FC, amelynek az utolsó lépést kellett volna megtennie ahhoz, hogy ott lehessen a Konferencialiga főtábláján. Bognár György csapata egy hete 2–2-es döntetlent ért el a Mladá Boleslav otthonában, ennek is köszönhetően több mint négyezren reménykedtek abban (a nyolcvan cseh drukkert leszámítva), hogy Szabó Jánoséknak sikerül a bravúr. 

Tóth Barna, a Paksi FC támadója lő kapura a Konferencialiga csütörtöki paksi meccsén
Tóth Barna, a Paksi FC támadója lő kapura a Konferencialiga csütörtöki paksi meccsén

A paksiak kapitánya a szerdai sajtótájékoztatón a klubtörténet legfontosabb meccseként beszélt a találkozóról, hozzátéve, hogy ha sikerülne feljutnia csapatának a főtáblára, az még a májusi Magyar Kupa győzelmet is überelné – emlékezetes, a Paksi FC hosszabbítás után 2–0-ra nyert a Ferencváros ellen a Puskás Arénában megrendezett döntőben. 

Annak ellenére, hogy a vendégek edzőt váltottak, nem rontottak rá a Paksra, de a PFC sem ment fejjel a falnak. Bognár György követlenül a meccs előtt úgy fogalmazott, nem akarnak abba a hibába esni, mint a Corvinul Hunodeara ellen, amikor is az Európa-liga nyitányán 4–0-ra kaptak ki a román második ligában szereplő ellenfelüktől. Az első nagy helyzet a csehek előtt adódott, de Lamin Jawo fejesét bravúrral kitolta a léc alól Simon Barnabás.

Aztán a paksiak vették át az irányítást, de kimondott nagy helyzetük nem akadt, Tóth Barna és Vécsei Bálint kísérletét is védte a csehek kapusa. 

Remek volt a hangulat a paksi stadionban – a drukkereknek semmi sem múlt
Remek volt a hangulat a paksi stadionban – a drukkereknek semmi sem múlt (Fotó: Molnár Gyula)

A nagyszünetben mindenki arról beszélt, hogy legyőzhető ez a Mladá Boleslav, csak egy kis szerencse kell – és tényleg nem voltak félelmetesek a vendégek, egyáltalán nem látszott, hogy egy magasabbra rangsorolt ligában edződnek.

Mégis megnyerték a találkozót, mert Lamin Jawo másodjára már nem hibázott, a 48. percben 18 méterről a kapu bal oldalába bombázott. Aztán az 55. percben egy baloldali szabadrúgás után Martin Kralik fejelt gólt – hiába jött később Böde Dániel, a paksiak ikonja most nem tudott csodát tenni. A csehek rutinból lehozták a második félidőt (a kontráikban simán benne volt az újabb gólok esélye), a legvégén pedig Matej Pulkrab révén meglőtték harmadik góljukat, megadva a kegyelemdöfést a PFC-nek. 

A bravúr, a csoda, a főtáblára jutás nem jött össze, de igazából csalódottságra nincs ok, így is felejthetetlen volt ez a paksi futballnyár, amiért a lefújás után járt is a taps. Most már csak az NB I-re kell koncentrálni, vasárnap jön is a rangadó a Puskás Akadémia ellen. 

Konferencialiga, selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágó

Paksi FC-Mlada Boleslav (cseh) 0-3 (0-0)
Paks, v.: Lawrence Visser (belga). Paksi FC: Simon - Ötvös, Kinyik, Vas - Osváth, Vécsei (Balogh, 68.), Papp, Mezei (Böde, 57.), Szabó J. (Szabó B., 76.) - Haraszti (Silye, 57.) - Tóth B. Mlada Boleslav: Trmal - Kostka, Kral, Kralik, Fulnek (Kadlec, 78.) - Sakala (Donat, 90.), Suchy - Jawo (Langhamer, 64.), Vydra, Kusej (Pulkrab, 78.) - Ladra (Matejovsky, 90.). Gólszerzők: Jawo (48.), Kralik (55.), Pulkrab (92.). Sárga lap: Ötvös (54.), illetve Trmal (81.), Pulkrab (85.), Suchy (88.).

Továbbjutott: a Mladá Boleslav 5-2-es összesítéssel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!